İGM Başkanı Günal Çalışmaları Aktardı

İGM Başkanı Günal Çalışmaları Aktardı

Düzce İl Genel Meclis Başkanı Çiğdem Günal, Düzce TV ekranlarında yayınlanan Mehmet İbrahimoğlu ile Gündem Programının konuğu oldu. İGM Başkanı Günal, İl Özel İdaresi tarafından özellikle köylerde yürütülen ve gelecekte yapılması planlanan çalışmaları anlattı.

Düzce TV ekranlarında her hafta izleyicisiyle buluşan Mehmet İbrahimoğlu ile Gündem Programının bu haftaki konuğu İl Genel Meclis Başkanı Çiğdem Günal oldu. Düzce’nin sayılı kadın idarecilerinden olan Çiğdem Günal, görevde bulunduğu 540 gün boyunca yaptığı çalışmaları tek tek anlattı.

"Gece gündüz demeden çalıştık"

2019 yılında yaşanan sel felaketi sonrası İl özel İdaresi tarafından çalışmalar hakkında bilgiler veren Çiğdem Günal şöyle konuştu:

“Göreve 2019 yılında meydana gelen sel afeti ile başladık. Esmahanım, Uğurlu, Karatavuk köylerinde sınırlar değişti gibi oldu.  Ama tabii ki en büyük hasar kaydı Esmahanım Köyü’nde oldu. 2018 yılında oraya yeni asfalt dökmüştük hatta. Bunların hepsi selle birlikte gitti. İl Özel İdare personellerimiz tekrardan buralara yeni yol yaptı.2019 yılında Akçakoca ve Cumayeri ilçelerinde 13 kilometrelik asfalt ve alt yapı çalışması yaptık. 3 kilometre sıcak asfalt döküldü. Sel nedeniyle yok olan yolların dolgularını tamamladık. 2020 yılında ise 50 kilometrelik yolun alt yapısı tamamlandı. Yine bu sene Akçakoca ilçesine 45 kilometrelik asfalt döktük. DSİ 15 adet köprü yapacak. Bunun 5 tanesi ihale edildi. 2 tanesi Cumayeri 2 tanesi Akçakoca’da ve biri de Yığılca’da yapılacak. Yama ve asfalt çalışmalarımız ise devam ediyor. sel afeti sonrası devletimiz çok büyük destek gönderdi. Akabinde İl özel İdaresinde görev yapan arkadaşlarımız gece gündüz demeden çalıştılar.”

Muhtemel afetlere karşı risk var mı?

Yaşanması muhtemel sel ve heyelan afetlerine karşı alınan tedbirlere de konuşmasında yer veren İGM Başkanı Günal, şunları söyledi:

“Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın talimatı üzerine dere yataklarına belirli bir mesafede olan evler hakkında İl Özel İdaresi tarafından uygun olup olmadığı yönünde tespitler yapılması ve uygun değilse yıkılmasıydı. Dere yataklarına zaten bu saatten sonra ev yapılmasına izin verilmiyor. Çevre ve Şehircilik Bankalığı ve AFAD’ın yapmış olduğu incelemelerde dere yataklarına yakın, risk taşıyan yerlerin tespiti yapıldı. Bunlara ayrı ödenek verildi. Dere yataklarına yakın hiçbir yere şuan itibariyle Düzce dahil hiçbir ilde izin verilmiyor. Kaçak yapılıp bize bilgi geldiğinde ise gerekli işlemler yapılıyor.

“Risk bölgelerinde yaşayan vatandaşlar evlerini terk etmek istemiyor”

Dere yatağında risk teşkil eden bölgelerde evleri bulunan vatandaşların evlerini terk etmek istemediklerini söyleyen İGM Başkanı Günal, “Evlerini terk etmek istemeyen vatandaşlarımızda oluyor, onlara da hak veriyoruz ancak dere yatağına yakın alanda bulunan evler risk teşkil ediyor. Bir kez daha sel felaketi olsa belki de ona bu seferki tanımış olduğu fırsatı tanımayacak. Aynı zamanda köprülerin menfez geçişleri daha uygun hale getirildi. En ufak bir yağışta hemen araçlarımızı bölgelerde hazırda bekletiyoruz herhangi bir sıkıntı yaşamamak adına. Dere yataklarımızın birçoğu DSİ tarafından temizlendi. Köy yollarında yaptığımız V kanallar var. Köylerde bahçelerden kalan malzemeler oraya bırakıldığında akan suyu engelliyor. Bu bizlere sıkıntı yaratıyor” dedi.

İl Genel Meclisi olarak 2023 yılına kadar tüm köylerin ana yollarını tamamlama hedeflerinin olduğunun altını çizen Günal, “Bizim hedefimiz 2023’te köylerin ana yollarını bitirmek. Yapabilirsek de köy içlerindeki mahallelerin asfaltını dökmek” dedi.

Haber: H. DURNA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.