Deprem Çadırları Son Teknoloji İle Üretilecek

Deprem Çadırları Son Teknoloji İle Üretilecek

Düzce TV ekranlarında yayınlanan Mehmet İbrahimoğlu İle Gündem programının konuğu Kızılay Düzce Şube Başkanı Av. Halil Aydın oldu. Kızılay’ın Düzce’de yürüttüğü çalışmaları paylaşan Şube Başkanı Aydın, olası afet anları için korunaklı ve son teknoloji çadır üretiminin son aşamasına gelindiğini belirtti.

Düzce Kızılay Şube Başkanı Av. Halil Aydın, Düzce TV ekranlarında yayınlanan Mehmet İbrahimoğlu ile Gündem programının konuğu oldu.

"Kızılay her daim vatandaşımızın yanında"

Kızılay’ın sadece afet anlarında değil insanların hayatının her anında yanında olduğunu belirten Av. Halil Aydın şöyle konuştu:

“Kızılay sadece felaket anında ya da afet anında toplumunda yanında bulunan bir kurum değil. Dolayısıyla bize şuan lazım değilsiniz ile başlamak çok kabul edilebilir bir durum değil bizim için. Kızılay’ın toplum içerisinde bulundu alan çok geniş bir alan. Biz her şeyden şuan da özellikle Covid-19 pandemi döneminde en çok ihtiyaç duyulan önce plazma ihtiyacı oluyor. inanın günde onlarca telefon alıyoruz bu konuda. plazmayı biz Kızılay üzerinden tedarik ediyoruz. Bunu biz organize ediyoruz, yönlendiriyoruz.”

“Deprem çadırları son teknoloji ile hazırlanacak”

Yüksek deprem riski bulunan iller arasında yer alan Düzce’de, olası bir afet anı için yürütülen çalışmaların olduğunu ifade eden Kızılay Şube Başkanı Aydın, şöyle konuştu:

Biz Kızılay olarak bu tür bir afet anında müdahale edebilecek her türlü ekipmanla ilgili güncel değerlendirmeler yapıyoruz. Özellikle çadır, barınma ve prefabrik yapılarla ilgili yeni yapılan bizim üretim fabrikalarımız var. Bunlar son teknoloji ile hazırlanacak. Çadır üretimiyle ilgili de yine son teknoloji özellikle ikinci el tekstil ürünlerinden kullanılan malzemeyle üretim yapılacak. Korunaklı ve son teknoloji çadır üretimi son aşamasına geldi, yapılmak üzere. Çadır üretimimiz şu anda var ama özellikle son teknolojiyle ve ikinci el tekstil ürünleriyle yapılması konusunda da çalışmalar başlayacak. Bununla ilgili yakın sürede bir kampanya başlatılacak. Kızılay’a bağışlanmış olacak 2. el tekstil ürünleriyle eski halımızla, eski perdelerimizle, eski kıyafetlerimizle son teknoloji çadırlar üretilecek.

“Hain saldırının failleri araştırılıyor”

Suriye'de şehit düşen Türk Kızılay personeli Mehmet Arif Kıdıman'ın da aralarında bulunduğu Kızılay personellerine yönelik düzenlenen hain saldırı hakkında da açıklamalarda bulunan Aydın, olayın faillerinin araştırıldığını belirtti. Aydın konuşmasına şöyle devam etti:

“Mehmet Arif Kıdıman arkadaşımız kendi talebiyle El Bab’a görevlendirildi. Yardım etmeyi seven, güler yüzlü, insanlara faydalı olduğunda mutlu olan bir arkadaşımızdı. Bugün kadar savaşın en yoğun olduğu dönemlerde bile, yardım faaliyetinde bulunan insanlara hiçbir şekilde dokunulmayacağına ilişkin kayıtlar olmasına rağmen bugüne kadar hiç dokunulmamış Kızılay’a üzerinde ve yanlarında Kızılay amblemi olan araçta enteresan bir şekilde pusu kuruldu. Hain bir pusu kuruldu. Failleri araştırılıyor. Şüpheliler var ama henüz sonuca ulaşmış bir net bilgi maalesef elimizde yok. Şuan elimizden dua etmekten başka bir şey gelmiyor. Allah gani gani rahmet eylesin.”

“Çok ciddi anlamda bir ihtiyaç söz konusu”

Korona Virüse yakalanmış hastaların plazma bağışlarına ihtiyaç duyduğunu ve vatandaşların plazma bağışında daha hassasiyetli olmaları gerektiğini dile getiren Aydın, şunları söyledi:

“Covid-19 rahatsızlığına yakalanmış ve tedavisi tamamlanmış olan ve tedavi tamamlandıktan sonra en az 2 testin negatif çıkmasından sonra plazma bağışında bulunabiliyor vatandaşlarımız. Bu noktada Türkiye’de belirlenmiş 27 noktada bu plazma bağışları kabul ediliyor. Bu plazma bağışları vatandaşlarımız tarafından yapıldıktan sonra kandaki antikorların oluşturmuş olduğu plazma ve vücudun direncini arttırma noktasında ciddi bir fayda sağlıyor. Plazma tedavisi özellikle yoğun bakımda tedavi gören hastalara ciddi anlamda yarar sağlıyor. Bu tedavi yönteminin Türkiye’de uygulanmasının ve başarılı sonuçlar vermesinin ardından başta ABD olmak üzere birçok ülkede uygulanmaya başlandı. Toplumuzda bununla ilgili çok ciddi anlamda bir ihtiyaç söz konusu. Bu noktada vatandaşlarımızdan biraz daha duyarlılık bekliyoruz.”

“Stoklarımızdaki kanları kullanıyoruz”

Kan stoklarında da yaşanan düşüşün devam ettiğini belirten Kızılay Düzce Şube Başkanı Aydın son olarak şunları söyledi:

“Şuanda dönem itibariyle kan stoklarımızı kullanarak gidiyoruz. Afet halinde ya da yoğun kan talebinin olduğu zamanlarda sıkıntıya düşmemek adına stoklarımızın da belirli bir seviyede gitmesi lazım. Çünkü şuan günlük ihtiyacın üzerinde kan ihtiyacı var. İnsanlar virüs nedeniyle kan verme konusunda çekiniyorlar. Aslında çekinmelerini gerektirecek herhangi bir durum söz konusu değil. Çünkü hem çalışanlarımız düzenli olarak testten geçiyor. Hem kan alımının yapılmış olduğu cihazlar ve bölge düzeni olarak hassasiyet gösteriliyor.”

Haber: H. DURNA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.