Bu Sepet Buram Buram Düzce Kokuyor

Bu Sepet Buram Buram Düzce Kokuyor

2021’e sayılı günler kala sevdiklerini mutlu etmek için hediye almak isteyenlerin yeni adresi Düzceli kadınların el emeği göz nuru ürünlerinin yer aldığı Güneşin Kadınları Kooperatifi oldu. Buram buram Düzce kokan yılbaşı hediye sepetinde, Düzce’ye ait yöresel ürünler yer alıyor.

Düzce’de İYİ Parti tarafından Aslıhan Akbal Tüysüz önderliğinde kurulan Güneşin Kadınları Kooperatifi ev hanımlarının el emeği göz nuru ürünlerinin içerisinde yer aldığı ürünleri tek bir sepette toplayarak, yeni yıl için hediye alternatifi oluşturdu. Düzce’ye özgü birçok ürünün yer aldığı hediye sepeti, hem şehir içi hem de şehir dışında yaşanan Düzceliler için hazırlanıyor.  

Güneşin Kadınları Kooperatifi Başkanı Aslıhan Akbal Tüysüz, özellikle şehir dışında yaşayan Düzcelilerin memleket hasretlerine bir nebze iyi gelecek yeni yıl hediyelerinin özenle hazırlandığını belirttiği konuşmasında şunları söyledi:

“Düzceli olup şehir dışında yaşayan çok fazla hemşerimiz var. Bizde yılbaşında yeni yıla umutla girebilmek için özellikle 2020’deki kötü hatıralarımızı unutup 2021’den olumlu şeyler beklediğimizi sevdiklerimize gösterebilmek için ne yapıyoruz, küçük küçük hediyeler alıyoruz. Bizde diyoruz ki tüm Düzce halkına, şehir dışındaki eş, dost, akrabalarınıza hediye gönderirken lütfen bizi de alternatif olarak düşünün. Buradan yöresel, doğal bir sepet hazırlayabiliriz. Onlar da gördükleri zaman birazcık şehirlerine olan özlemlerini gidermiş olurlar. Bu şekilde gönderdiğimiz sepetlerimiz de var. Çok şükür şu an için aldığımız dönüşler gayet olumlu. Hem şehir içinden hem şehir dışından gayet güzel talepler alıyoruz. Kullandıktan sonra da aldığımız dönüşler gayet olumlu oluyor.”

Tüysüz, yeni yıl hediye sepetlerinin vatandaşların taleplerine göre de hazırlanabileceğini ifade ederek,  “Sepetin içerisine Düzce’ye özgü ürünler koymaya çalışıyoruz. Acukamızı koyuyoruz. İsli peynirimizi koyuyoruz ve üzerine pişirme önerimizi yazıyoruz.  Abaza tuzumuzu koyuyoruz, kullanım önerisi yazıyoruz. Bal kabağı pestilimizi koyuyoruz. Şu an içinde çok değerli olan kozalak şurubumuzu koyuyoruz. Kozalak şurubu akciğer rahatsızlıklarını hafifletme noktasında ya da tedavi noktasında çok büyük faydası var. Fındığımızı muhakkak koyuyoruz. Bu gibi Düzce’ye ait yöresel ürünlerimiz başta olmak üzere kişi kendisi ne arzu ediyorsa onlardan oluşan bir sepet hazırlıyoruz. Standart sepetimizin yanı sıra talebe göre hazırladığımız sepetlerimiz de var.

2020’yi unutup 2021’e sağlıkla, mutlulukla, umutla girebilmek için sofralarımızı şenlendirecek doğal sepetlerimiz sizleri bekliyor burada” şeklinde konuştu.

Haber: H. DURNA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.