Tek İstekleri Doğalgaz Kullanabilmek

Tek İstekleri Doğalgaz Kullanabilmek

Körpeşler Mahallesi 1475. Sokak sakinleri doğalgaz aboneliği aşackları günü bekliyorlar Yaklaşık 2 yıldır sokaklarına doğalgaz hattı çekilmesi için mücadelere veren vatandaşlar, "Artık kömür değil doğalgaz kullanmak istiyoruz" dedi. 

  Merkez’e bağlı Körpeşler Mahallesi 1475. Sokak sakinleri, doğalgaz aboneliği alabilmek için adeta çırpınıyorlar. Yaklaşık 2 senedir yaşadıkları sokağa doğalgaz hattı çekilmesi için çaba gösteren mahalle sakinleri, yetkililerden gelecek hamleyi bekliyor.

Evlerinin 50 metre yakınından geçen doğalgaz hattının ikamet ettikleri sokağa verilmemesine anlam veremediklerini dile getiren vatandaşlar, doğalgaz aboneliğini alacakları günü bekliyor.

“Bugün git yarın gel diyorlar”

  Abonelik alabilmek için çalmadık kapı bırakmadığını söyleyen 75 yaşındaki Cemil Demir, “2 senedir doğalgaz bağlanması için talepte bulunuyoruz ancak bağlamıyorlar. Bugün git yarın gel diyorlar. Yarın açacağız, 3 gün sonra açacağız. Yok mahkemeye gitti yok mahkemeden geldi. Hiçbir sonuç yok. 2 senedir ben belediyeye gidip geliyorum. Ben bu işin peşini hiç bırakmadım. Şu anda ben 3. Kata kömür çıkarıyorum. Ben 75 yaşındayım. Bu bana eziyet değil midir, günah değil midir? Neden bizim hakkımızı yiyorlar. Sağdan soldan her yerden abonelik verildi. Bu sokakta 18 hane var. Doğalgaz hemen önümüzden geçiyor. Ama biz alamıyoruz. Üçüncü kata kömür çıkarıyorum. Başka kimse yok. Hanım ile ben yaşıyoruz. Bizde kömür yakmak istemiyoruz ama vermiyorlar ne yapalım? Bugün buraya doğalgaz hattı çekilsin ben bugün alacağım aboneliği. Borç harç alacağım yani mecbur çünkü artık çıkaramıyorum. Nefes yok ki, nefes alıp veremiyorum” dedi.

Her gün 3. kattaki evine kömür taşıyor

Her gün 3. Kattaki evine kömür taşıdığını söyleyen Sait Demir ise, “2 senedir müracaat ediyoruz. Yandaki tarla yüzünden doğalgazı bu sokağa alamıyoruz. Her yere açtılar da bir tek burayı neden açamıyorlar anlamıyoruz. Açılmayacak bir durum yok. Devlet bu yani. Bende üçüncü kata kendim taşıyorum kömürü. Zor oluyor ama ne yapalım. Yandaki tarla sahibi yer vermiyor, doğalgazcılar da o zaman açamayız diyorlar biz de bu çileyi çekiyoruz. Ben hem kalp hem böbrek hem prostat hem göz hastayım” şeklinde konuştu.

Haber: H. DURNA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
1.02.2021
17:56

Orhangazi mah. De var aynı böyle. 10 metre ötede doğalgaz var,beride yok.umarim en kısa zamanda halledilir.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%57,32
Hülya KORKMAZ
30.01.2021
21:42

Neyin sevincini yaşıyorlar doğalgaz fiyatından haberleri yok herhalde benim evdede doğalgaz var ama soba da kurulu odun kömür bulabildiğimiz kadar yakıp ısınmaya çalışıyoruz inşaallah bir an evvel yaz gelir havalar ısınır diye bekliyoruz bizim için kış hiç gelmesin Allah sonumuzu hayır etsin

Katılıyorum   Katılmıyorum
%65,80
Ekrem parlak
30.01.2021
19:05

Düzcenin tamamında doğalgaz var diyorlar demekki hikaye sade ana caddler ara sokaklarda yok emce dergaz kaç abonesi var açıklamala hava kirliliğinden kurtulmak için belediye valilik harekete geçmeli

Katılıyorum   Katılmıyorum
%63,98
Düzceli Tarık
30.01.2021
18:28

Körpeşler merkwz mahallesi fakat hiçbir arasokağında yok 1483 sokak sakiniyiz. Bahsi geçen sokağın bir önceki sokağında ikamet ediyoruz bizim sokağımızdada yok bi an önce gelmesini bekliyoruz

Katılıyorum   Katılmıyorum
%54,36
Körpeşler
30.01.2021
14:14

Koca sokak geçirsenize doğalgazı.Sizin derdiniz doğalgaz deyil.Sizin derdiniz biran evvel Adamların tarlalarından yol geçirip;evlerinin altlarını bakkal çakkal olarak kullanmak.Haberi yapan kişi koca sokağı görmüyormu.Hak hukuk adaletiniz böyle işte.Tek dertleri başkasının malına çökmek.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%54,07
Erdal bozkurt
28.01.2021
19:04

1475. Sk Vatandaşın parselindeki kullanım yoludur. DERGAZ vatandaşın problemini çözüm için bu sokaktan doğalgaz hattı çekmeyi kabul etmiştir ancak bu kez doğalgaz mağduru olan bu sokaktaki vatandaşlar hattın çekileceği bu yola döşenmesini kabul etmemişlerdir. Çözüm yolu hızlıca işlemiştir aslında. Usule uygun çözüm yolu için ise yeni açılacak sokak yolu için kamulaştırma uzlaşması ile bitmek üzere diye bilgim var.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%52,84
M.K.


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.