Düzce’de Bir İlk! Artık İl Dışına Gitmeye Gerek Yok

Düzce’de Bir İlk! Artık İl Dışına Gitmeye Gerek Yok

İstanbul, Ankara ve İzmir illerinde yapılmakta olan “Artroskopik Kalça Ameliyatı” Düzce’de ilk kez Özel Düzce Çağsu Hastanesi’nin deneyimli ekibi tarafından gerçekleştirildi. Özel Çağsu Hastanesi’nde hekim kadrosundaki değişiklik ve ameliyat portföyündeki yeniliklerle beraber vatandaşların ameliyat olabilmek için artık il dışına gitmelerine gerek kalmadığının altını çizen Doç. Dr. Erdem Değirmenci, konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

  Düzce Özel ÇAĞSU Hastanesi’ne kazandırılan tıbbi cihazların sayısının artması ve teknolojilerinin yenilenmesi ile birlikte, Düzce’de ilk kez bir hastaya “Artroskopik Kalça Ameliyatı” yapıldı.

Daha önce ki tedavilerden fayda görmeyen hastaya uygulanan Artroskopik Kalça ameliyatını gerçekleştiren Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Erdem Değirmenci, başarılı geçen ve Düzce’de ilk uygulanan ameliyat sonrasında açıklamalarda bulundu.

Gerçekleştirilen yatırımlar sonrasında vatandaşların il dışına gitmelerini gerektirecek ameliyatların artık Özel Çağsu Hastanesi’nde uygulanabildiğini belirten Düzce Özel Çağsu Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Erdem Değirmenci, şöyle konuştu:
“Özellikle göreve başladıktan sonra hem teknik ekipman, malzeme ve insan kaynağı açısından ciddi yatırımlar yapıldı hastanemizde. Hekim kadrosundaki yeniliklerle beraber de hem ameliyat portföyü hem de Düzce’de yapılmayan halkımızın daha çok şehir dışına gittiği ameliyatları burada yapmaya başladık. Son olarak yaptığımız kalça ameliyatı da bunlardan bir tanesi. Daha önce Ankara, İstanbul ve İzmir gibi belli merkezlerde yapılabilen bu ameliyatı artık burada da yapmaktayız. Hiç de kolay bir ameliyat değil.
Ben 2018 yılında İngiltere’de bunun eğitimini aldıktan sonra gerekli alt yapının oluşmasından sonra hastanemizde gerekli alt yapıyı sağladıktan sonra geçtiğimiz hafta ilk ameliyatımızı yaptık ve çok da başarılı geçti.

"Düzce’de ilk kez Özel Düzce Çağsu Hastanesi’nde"
Kalça ekleminde biz bütün açık cerrahilerin hepsini burada gerçekleştirebiliyorduk. Fakat kapalı cerrahi ciddi tecrübe, birikim, eğitim ve alt yapı gerektirmekteydi. Bütün bunların hazırlarından sonra uygun hastaya yapmak kaydıyla ilk ameliyatımızı gerçekleştirdik. Kalça ekleminin özellikle labrum hasarları, kıkırdak hasarları gibi durumların da açık cerrahiyle yapılabilmesine rağmen bunlar büyük insizyonlar yani yara yerleri gerektirmekte. Fakat kapalı cerrahi ile iki tane iğne deliğinden girerek kalça eklemi rahatsızlıklarını tedavi edebiliyoruz artık. Hastalarımızın da artık il dışına gitmelerine gerek kalmadan burada tedavi olabileceklerini belirtmek isterim.”

"Hastalarımız tedavilerden yüksek oranda memnun"

Deneyimli hekim kadrosuyla birçok alanda hizmet verdiklerini de sözlerine ekleyen Doç. Dr. Erdem Değirmenci, “Spor cerrahisi dediğimiz bütün spor yaralanmalarında, omuz eklemi, diz eklemi, ayak bileği ekleminde kapalı cerrahileri gerçekleştiriyoruz. Bunun yanında kalça eklemi ve diz ekleminin kıkırdak hasarlarında, kireçlenme dediğimiz hasarlarda gerek açık implant cerrahileri olsun gerek kapalı cerrahiler olsun hepsini kliniğimizde gerçekleştirebiliyoruz. Bunun yanına biyolojik tedaviler dediğimiz PRP tedavisi, kök hücre tedavileri ve cerrahi sonrası profesyonel ekiple beraber uyguladığımız fizik tedavi ile beraber hastalarımız tedavilerden yüksek oranda memnun kalmaktadırlar” şeklinde konuştu.

Haber: H. DURNA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
26.04.2021
14:27

ERDEM BEY SANA MUAYNEYE GELDİK CEP TELEFON BAKMAKTAN KENDİNİ HASTAYA VEREMEDİN BENDEN SÖYLEMESİİİ

Katılıyorum   Katılmıyorum
%46,02
CENGAVER
25.04.2021
22:41

KKB servisi doktorunuz önce işitme testi yapmayı ve yaptırmayı öğrensin.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%59,09
Cem


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.