DEVA Partisi Anket Sonuçlarını Değerlendirdi

DEVA Partisi Anket Sonuçlarını Değerlendirdi

DEVA Partisi Eğitim Politikaları Düzce İl Başkan Yardımcısı Engin Çavuş, Düzce TV ekranlarında yayınlanan Mehmet İbrahimoğlu ile Gündem programının konuğu oldu. DEVA Parti’si tarafından Düzce’de gerçekleştirilen anket sonuçlarına yönelik değerlendirmelerde bulunan Çavuş, vatandaşların şehirde ilk olarak çevre kirliliği ikinci olarak ise ekonominin sorun olarak görüldüğünü dile getirdi.

  Düzce TV ekranlarında yayınlanan Mehmet İbrahimoğlu ile Gündem Programının bu haftaki konuğu DEVA Partisi İl Başkanı Murat Caymaz ve DEVA Partisi Eğitim Politikaları Düzce İl Başkan Yardımcısı Engin Çavuş oldu. Parti tarafından Düzce’de gerçekleştirilen anket sonuçlarına yönelik değerlendirmelerde bulunan Engin Çavuş, şehirde yaşayan vatandaşların sorun olarak gördüğü konuları masaya yatırdı. İlk olarak vatandaşlar tarafından çevre kirliliği yani hava kirliliğinin rahatsız edici sorun olarak görüldüğünü dile getiren Çavuş, ikinci sorunun ise ekonomik faaliyetler olduğunu belirtti.

“ Bizim derdimiz, Düzce’de ne gibi ihtiyaçlar var oldu”

 Düzce’nin ihtiyaçlarının görülebilmesi adına DEVA Partisi olarak anket düzenlediklerini ifade eden Çavuş, “DEVA Partisi olarak bir anket çalışması yapalım dedik. Sosyal girişimcilikte bir projeyi ortaya çıkarabilmek için öncelikle mevcut durumu analiz etmek gerekir. Öncelikle mevcut durumu bir görelim, somut göstergelere bakalım dolayısıyla problemi bir teşhis edelim dedik. Problemi teşhis ettikten sonra tedavisini uygulayalım istedik. Bizim buradaki derdimiz, Düzce’de ne gibi ihtiyaçlar var? Bunları öncelikle bir masaya yatıralım.  Çünkü sorunları görmezden gelir halının altına süpürürseniz sorunları çözemezsiniz. Biz burada tam tersi bir uygulama yapalım dedik. Düzce’de durum nedir diye bir çalışma yaptık. Bir saha çalışması yaptık. Bu çalışmanın içerisinde bin 186 kişiye ulaştık.  Burada 654 kişiye çevrimiçi olarak sorular yönelttik. 532 kişiye de yüz yüze anket gerçekleştirdik. Sahada yatık bu anketi sokakta, esnaflarımıza sorular yönelttik, çeşitli mahalleri gezdik. Yani mümkün mertebe çeşitliliği artıralım, daha fazla insana gidelim ve homojen bir yapı oluşturalım istedik. Anketimizde 22 soru yer aldı. Bizim ulaştığımız kesin daha çok yüzde 70 oranında Düzce Merkezdeki vatandaşlarımız oldu. Diğer çalışmalarımızda inşallah ilçelerimiz ve köydeki vatandaşlarımızla da yapağız” şeklinde konuştu.

“Vatandaşlar hava kirliliğinden rahatsız”

  Vatandaşların sorun olarak gördüğü konulara da değinen Çavuş, konuşmasına şöyle devam etti:

“Düzce’de aşağıda belirtilen alanlardan hangilerine yönelik sorunlar olduğunu düşünüyorsunuz diye bir soru yönelttik. Bu sorular içerisinde 5 adet şık belirledik. Katılımcıların özellikle Düzce’de sorun olarak gördüğü ilk şeyin çevre kirliliği olduğunu yani hava kirliliği olduğunu belirledik. 944 kişi birinci sırada çevreyi seçti. İkinci sırada ise ekonomik sorunların yer aldığını söylemiş vatandaşlarımız. Bunlar yatırımların yetersizliği, işsizlik gibi konular. Üçüncü sorun olarak alt yapı sorunu dile getirildi.

  Bu anketin yapıldığı dönem Düzce’nin hava kirliliğinde Türkiye’de birinci sırada yer aldığı dönemdi. Dolayısıyla insanların birinci sıraya çevreyi koyması buna neden olabilir diye düşünüyoruz. İkinci sırada da ekonomi geliyor.”


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.