Yünlü Kıyafetler Ciltte Kaşıntıya Sebep Oluyor

Soğuk havalarda yünlü kıyafetler tercih edilmesinin ve çok sıcak su ile banyo yapmanın ciltte kuruluğa ve kaşıntıya sebebi olabileceğini belirten Cilt Hastalıkları Uzmanı Dr. Eda Haşal, vatandaşlara uyarılarda bulundu.


Türkiye genelinde etkili olan soğuk hava dalgasıyla birlikte cilt hastalıklarında da artış yaşanmaya başladı. Özellikle çok soğuk havalarda üst üste giyilen kıyafetler ve çok sıcak su ile alınan duşlar da ciltte kuruluğa sebep olabiliyor. Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Cilt Hastalıkları Uzmanı Dr. Eda Haşal, cilt kuruluğu ve kaşınma problemi ile ilgili bazı uyarılarda bulundu.


Havaların soğumasıyla birlikte yaşlı hastaların da sıkça cilt kuruluğu problemi yaşadığını söyleyen Dr. Haşal, "Bu hastalar bazen ilaç kullanıyor oluyorlar, bu faktör de kuruluğu arttırabiliyor. Alerjik bünyeli kişiler, soğuk havalarda kalın ve yünlü kıyafetler tercih ediyor. Yünlü kıyafetler tercih edilmesi de cilt kuruluğunu ve kaşınma problemini arttırabiliyor. Yine kış aylarında çok sıcak su ile duş almak, banyo yapmak da cilt kuruluğunu arttırabiliyor. Aslında dengeyi biraz sağlamak gerekiyor. Vücudumuzu nemlendirmek, suyun sıcaklığı ve bulunduğumuz ortamın sıcaklığını çok fazla yükseltmemek, dışarıda da ona uygun kıyafetler giyerek yünlü kıyafetler ile deri temasını biraz uzaklaştırmak en azından alerjik bünyeli kişiler için cilt kuruluğuna yatkın kişiler için önereceğimiz önlemlerden diyebiliriz" ifadelerini kullandı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
17.01.2022
21:14

Evet sinovac aşi oldum agustos ayi nda 2 ci doz 1 bucuk ay sonra kasinti basladi testler temiz cikti asidan oldugu kesinlesti su an 2 ci ye gittgim doktrun verdigi ilac biraz hafifletti kaşintimi asilar kasinti yapiyo

Katılıyorum   Katılmıyorum
%53,79
ÇIĞDEM ERDOGAN
17.01.2022
13:10

KOVİD AŞILARIDA KAŞINTIYI AZDIRIYOR BAZI BÜNYELERDE YÜKSEK HİPER AKTİV BAĞIŞIKLIK DA İYİ DEĞİL AYRICA ÇAMAŞIR DETERJANLARIDA MASUM DEĞİL BUNUN İÇİN OLGUNLAŞTIRILMIŞ KÜL SUYU YAPARAK BU KÜL SUYUNU EVİMİZDE TEMİZLİKTE BULAŞIK VE CAMAŞIR YIKAMADA KULLANABİLİRİZ ÜSTELİK BEDAVA YANMIŞ ODUN KÜLÜ SU VE CAM KAVANOZ BU KADAR

Katılıyorum   Katılmıyorum
%56,64
selman


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.