Abdülkadir Erçalışkan Kan Hastalıklarını Anlattı

Kan Hastalıklarını Anlattı

Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nde Hematoloji Uzmanı olarak görev alan Dr. Abdülkadir Erçalışkan, Kan Hastalıkları, Dalak ve Kemik iliği hastalıkları ile ilgili Düzce TV ekranlarında vatandaşlara bilgilendirmelerde bulundu.

 
  Mehmet İbrahimoğlu’nun hazırlayıp sunduğu Sağlık programının bu haftaki konuğu Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nde Hematoloji Uzmanı olarak görev alan Dr. Abdülkadir Erçalışkan oldu.

Erçalışkan, programda Kan hastalıkları, dalak ve kemik iliği hastalıkları üzerine vatandaşları bilgilendirdi. Erçalışkan şöyle devam etti: “ Hematoloji, kan hastalıkları olarak geçen bir isim. Kan hastalıklarını ve lenf hastalıklarını içeren bir grup diyebilirim.

İyi huylu ve kötü huylu hastalıklar taşıyan bir alan diyebiliriz. Çok kolay bir branş değil. Çok nadir ve zor bir alan. Tek başına hastalıkta zorlandığınız bir branş. Genel olarak hematoloji bu şekilde özetlemek mevcut. Çok farklı profillerde hasta teşhis edebiliyoruz. Doktor sayısı ülke genelinde çok az. İlerleyen zamanlarda arttırılması gerekiyor. Dahiliyenin bir yan dalı hematoloji. Bu branş ile ilgili hastalıklar biraz sert hastalıklar. Aciliyetin çok fazla olduğu bir hastalık. Hekimler daha kolay branşları tercih ediyor. Bende biraz gönül işi için bunu seçtim. Gönül koyarak bu işi yaparlar. Çok nadiren bunu istemeyerek seçenler olur. Ama onlarda ilerletemezler. Hastayı hastadan hasta yakınından daha çok düşündüğümüz bir branş oluyor. Bize direk hematoloji olarak başvuramıyorlar. Bu bir yan dal. Halsizlik, yorgunluk, kansızlık, bezler, şişlik ile bize başvurabiliyorlar. Bunlarda çok farklı hastalıklar çıkabiliyor. Hepsi hematoloji ile alakalı değil. Böyle bir rahatsızlık yaşandığı zaman dahiliye uzmanına başvurulması gerekiyor” ifadelerini kullandı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.