Düzce’nin Havası Alarm Veriyor

Düzce’nin Havası Alarm Veriyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Ulusal Hava Kalitesi İzleme Ağı'ndan edinilen bilgilere göre; Düzce’de hava kirliliği sınır değeri aşıldığı ve hava kalitesinin "sağlıksız" düzeyde seyrettiğini açıklandı.

Düzce’de kış aylarının gelmesiyle birlikte başlayan hava kirliliği etkili olmaya başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Hava Kalitesi İzleme İstasyonun 25 Kasım 2020 günü yayınladığı son verilerinde Düzce’nin hava indeksi sağlıksız olarak ölçüldü.

Sağlıksız düzeyde!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Hava Kalitesi İzleme İstasyonun verilerine göre, yaklaşık bir hafta önce “Hassas” düzeyde olan Düzce’nin havası, alarm verir düzeye ulaştı. Son verilere göre Düzce’de hava kalitesi indeksi, “Sağlıksız” yani insan “sağlığını olumsuz etkileyebilecek” düzeye ulaştı. Özellikle Düzce merkezde büyük oranda çevreci ve doğa dostu bir yakıt olan doğalgaza geçilmesi hava kirliliğinin azalmasına ilaç olmadı. Kalitesiz kömür kullanımının hava kirliliğini arttırdığı düşünülürken, denetim mekanizmasının artırılması isteniyor. 

Dağıtılan kömürlerin kalitesi önemli

Yetkililer hava kirliliğinin önüne geçebilmek için özellikle yakılan kömürün kalitesinin önemli olduğuna vurgu yapıyor. Kömürün yanma kalitesinin önemine değinen uzmanlar kömürün havaya bırakacağı gazında kirliliğe neden olmaması gerektiğini savunuyorlar. Hava kirliliğinin önüne geçebilmek adına kaliteli kömür kullanılması gerektiğini belirten uzmanlar özellikle toplu olarak dağıtımı yapılan kömürlerin kontrolden geçirilmesini istiyor. 

Haber: H. DURNA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.