Risk Renginin Kırmızıya Dönmemesi İçin Vatandaşlara Uyarı

Risk Renginin Kırmızıya Dönmemesi İçin Vatandaşlara Uyarı

Normalleşme sürecine girilmesiyle birlikte esnaflar ve vatandaşlar, süreci yaşamaya çalışırken Düzce İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz’dan vatandaşlara uyarı geldi. Vaka sayılarında yüzde 11 artış yaşanan Düzce’de İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz vaka sayılarının düşmesi için vatandaşların kurallara uymaları konusunda uyarılarda bulunarak, Düzce’nin turuncu olan risk renginin kırmızıya dönmemesi için vatandaşların alınan tedbirlere uymalarını istedi.

  Korona virüs risk haritasında turuncu renkte yer alan Düzce’de normalleşme süreci belirli kurallarla birlikte başladı. Ancak normalleşme sonucunda vaka sayılarının artmaması içinde tedbirleri elden bırakılmaması konusunda uyarılar peş peşe geliyor. Bu kapsamda Düzce İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, vatandaşları alınan tedbirlere ve kurallara uyun çağrısı yaptı. Dr. Yasin Yılmaz; “Kabine toplantısıyla birlikte açıklanan kararlar ile birlikte Düzce’de de normalleşme süreci başlamış oldu. Korona virüs ile Düzce’de bütün STK’lar, kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte mücadele etmiştik. Normalleşme sürecin de de halkımız ile birlikte adım atacağız. Tedbirlerimize devam edeceğiz. Bu normalleşme eskisi gibi bir normalleşme değil. Tedbirlere uymamız lazım. Kapalı alanlarda yine dikkatli olmamız lazım. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat ederek normalleşmemizi gerçekleştirmemiz lazım. Kademeli olarak çalışırsak ve kurallara uyarsak daha da normalleşmemiz olacak. Ben bugüne kadar halkımızın gösterdiği çabayı devam ettireceğini ve hep birlikte el birliğiyle bu süreçten de başarıyla olumlu adımlar atarak ilerleyeceğimizi düşünüyorum” dedi.

  “Vaka sayılarının artmaması için önlemlere uyun”

  Yüzde 11 artışın ilerlememesi içinde vatandaşlara uyarı yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz; “En önemli konu kapalı alanlarda toplu olarak hareket ettiğimiz zamanlarda kişi sayısı, maske, mesafe kurallarına dikkat etmemiz gerekiyor. Çok yakın temaslarla virüs bulaşımı gerçekleşiyor. O nedenle mümkün olduğu kadar kapalı alanları havalandırmamız gerekiyor ve kapalı alanlarda belirli sayıların üzerinde kalabalık oluşturmamamız gerekiyor. Bunlara dikkat edersek artışımız yüzde 10 gibi gözüküyor ama ortalamamız 3-4 kişiye denk geliyor günlük ortalamada. Bu şekilde normalleşme sürecini devam ettirmemiz gerekiyor” diye konuştu.

  Dr. Yılmaz süreci de anlattı

  Dr. Yasin Yılmaz, normalleşme değerlendirmelerin sürecini de anlatarak; “Haftada bir değerlendirme yapılıyor. Ortalamalarımızı biz günlükte takip ediyoruz. Haftalık olarak yapılan değerlendirmelerde artış oranlarımız, almamız gereken önlemlere kendi aramızda bakıyoruz. Şu anda filiyasyon çalışmalarımıza da bütün hızıyla devam ediyoruz. Normalleşmeye geçmemiz ile birlikte karantinalarımızı da ev karantinası şeklinde devam ettiriyoruz” dedi.

Haber: S. AKYOL - H. DURNA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.