Vaka Sayılarında Düşüş Devam Ediyor

Vaka Sayılarında Düşüş Devam Ediyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, en hızlı düşüş gösteren iller arasında ilk 3’te yer alan Düzce’yi açıklamasının ardından, Düzce İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, Düzce’de düşüşlerin devam ettiğini açıkladı.

 

Korona virüs salgınında her hafta açıklanan veriler ışığında Düzce, en hızlı düşüş gösteren iller arasında yer aldı. Geçtiğimiz haftalarda en hızlı yükseliş gösteren il olan Düzce’nin, 1 hafta sonra alınan sıkı tedbirler ve tam kapanmasının ardından Düzce’de yüzde 560 olan vaka sayıları yüzde 220’lere kadar düştü.

Konu ile ilgili olarak vatandaşların tedbirlere uyduğunu ve düşüşün devam ettiğini belirten Düzce İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, “ Daha önceki dönemde herkesin malumu hızlı bir artış yaşamıştık. Son günlerde Düzce halkımızın gösterdiği üstün gayret ile birlikte tüm toplum olarak bilinçli hareket ederek, kısıtlamalarla birlikte iyi bir seviyede düşüşler yaşamış olduk. Bunun neticesinde de geçen haftaki vaka sayılarımızda Türkiye’de ilk üçe girecek seviyede bir düşüş oldu. Bu düşüş şu anda da devam ediyor. Önümüzdeki bu bayram tatilini de iyi değerlendirerek tedbirlere daha fazla riayet edersek inşallah bayram dönüşünde kısıtlamalarında yavaş yavaş kalkması ile normal yaşantıya doğru dönmüş oluruz diye ümit ediyoruz. Beklentim vakaların daha da düşmesi yönünde. Bunu da hep birlikte tüm halk olarak başaracağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

HABER: E.BEKTAŞ

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.