Mobil aşılama araçları, vatandaşın ayağına gidecek

Mobil aşılama araçları, vatandaşın ayağına gidecek

Ülke genelinde Korona virüs ile mücadele kapsamında aşılama çalışmaları devam ederken, Düzce’de aşı seferberliği başlatıldı. Düzce Valisi Cevdet Atay, köy ve mahalle muhtarları ile yaptığı toplantıda, “Gerekirse evlerde aşılama merkezi oluşturacağız” ifadelerinde bulundu. 


  Düzce’de aşılama seferberliği başlatıldı. Oluşturulan mobil aşı araçları köylere, mahallelere, oluşturulacak olan sağlık merkezlerinde aşı vatandaşın ayağına gidecek.  Seferberlik çalışması öncesinde Düzce Valisi Cevdet Atay, İl genelinde bulunan Köy ve Mahalle muhtarları ile bir araya geldi. 

  “189 bin kişi 1. Doz aşısını oldu”
Düzce’de ki aşılama ile ilgili bilgiler veren Vali Atay, 1. Doz aşı olacak kişi sayısının 293 bin olduğunu fakat aşılanan kişi sayısının 189 bin kişi olduğunu vurgulayarak başladığı konuşmasında: “Bugünden itibaren aşılama ile ilgili bir çalışma başlatıyoruz. Öncelikle Düzce’de aşılaması açılan vatandaşların sayısı 293 bin kişi. Fakat 1. Doz aşı olan kişi sayımız ise 189 bin kişi. Yüzde 63 oranında aşılamamız var. Şu anda Turuncu şehirlerdeyiz. Sarıya geçmemiz gerekiyor.

Rahat bir şekilde geçebiliriz. Sağlık çalışanlarımız gece gündüz demeden aşılama çalışması yapıyor. 2. Doz aşı yaptıran kişi sayısı ise 119 bin kişi. Fakat bu rakamlar istediğimiz rakamlar değil” şeklinde konuştu. 

  “Gerekirse evlerde aşılama merkezi oluşturacağız” 
  Pandeminin en önemli silahının aşı olduğunu muhtarlarla bir kampanya başlattıklarını belirten Vali Atay, gerekirse evlerde aşılama merkezi oluşturacaklarını belirtt. Atay şöyle devam etti; “ Pandeminin en önemli silahı aşı. Burada muhtarlarımız ile birlikte bir kampanya başlatıyoruz. Mahalle mahalle köy köy aşılanmayanlar tespit edilecek. O gün içerisinde sağlık ekiplerimiz ilgili yere gidecekler aşıları hızlı bir şekilde yapacaklar. Önce muhtarlarımız burada aşı olacaklar. Daha sonra kendi yerlerinde aşılanmayanları belirleyerek orada aşılama yapılacak.

Muhtarlarımızı tanıyorum onların ne kadar mahalle ve köylerini sevdiklerini biliyorum. Onlarıda halk seviyor. Köyünüz de boş bir okul var hemen o okulu tahsis ediyoruz hemen aşılama başlatıyoruz. Ya da camilerde hemen tahsis çalışması yapıyoruz ırada aşılama yapılacak. Hangi muhtarımız isterse sağlık müdürlüğümüz hemen çalışma başlatıyoruz. Bu şekilde hızlı sonuç alacağımıza inanıyorum. 105 bin kişi 1. Doz aşısını olmamış. Sizin aracınızla hızlı bir şekilde aşılamalarını yapmak ve vatandaşlarımızı ikna etmek gerekiyor. Onları ikna etmek için vatandaşlarımızın ayağına aşı getireceğiz. Bu bir vatandaşlık görevi bu bir insanlık görevi. Belediyelerimize de bu konu da görev düşüyor. Boş alan kamu kuruluşları hemen tahsis yapılacak. Gerekirse evlerde gerekirse çadırla gerekirse belirlenen noktalarda aşılama çalışmaları yapılacak. Cami hoparlörlerinden de duyuru çalışmaları yapılması gerekiyor. Hepimiz burada birbirimize destek olacağız. 1 hafta içerisinde ciddi bir sonuç çıkaracağımıza inanıyorum. Hepinize güveniyorum” dedi. 

  “Başkasına verilecek zarar kul hakkı”
  Aşılama çalışmalarının hızla devam ettiğini dile getiren Vali Atay, “Vatandaşın hayrına olduğuna inandıracağız. Pandeminin en büyük silahı aşı. Daha önemli bir silah yok. Başkasına verilecek zarar kul hakkıdır. Bizim bu insanlarımızı ikna etmek bizim elimizde. Önümüzdeki 1 haftayı her yerde aşılamaya ayıracağız. Sağlık çalılanları ciddi anlamda çalışıyorlar. Bizim ilimizin bir daha bu anlamda herhangi bir sıkıntı ile karşı karşıya kalmaması için tüm önlemlerimizi alacağız. Ben arkadaşlarıma bu konunda güveniyorum” ifadelerinde bulundu. 


  Yapılan toplantının ardından alana getirilen mobil aşı aracında aşı olmayan muhtarlara aşılamaları yapıldı. 

HABER: E.BEKTAŞ


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.