Haydi gençler, başarabiliriz

Haydi gençler, başarabiliriz

Düzce'de geçtiğimiz günlerde başlatılan Aşı seferberliğinin ardından mobil araçlar köylere giderek aşıyı vatandaşın ayağına taşımaya başladı. Evlerinde aşı olmanın verdiği sevinç ile vatandaşlar mobil araçlara giderek aşılarını olmaya başladı. Böylelikle haftalardır yüzde 60 ila 62 arasında seyreden Düzce, seferberlik sonrasında bir anda 1 haftada yüzde 64.5'a kadar yükseldi.

Şehrin dört bir yanında Düzce İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Başkanlığı'nca yapılan çalışmalarda 1 hafta içerisinde binlerce aşılama yapıldı. Ayrıca, 2. doz aşılamalarda da sayılar giderek artıyor. Düzce'de toplamda 1. doz aşı olanların sayısı 196 bin 293 olurken, 2. doz aşı olanların sayısı ise 133 bin 773 oldu. Böylelikle Düzce'de toplamda yapılan aşı sayısı 352 bin 729 oldu. 

Başarabiliriz!

Düzce'de halen daha 1. doz aşısını olmayan yaklaşık 85 bin kişi bulunuyor. Sarı şehirler statüsüne geçmek için yüzde 0,5'lik bir fark kaldı. Yaklaşık 85 bin kişinin de aşılanması ile birlikte Düzce'nin mavi şehirler kotasına hızla çıkması bekleniyor. 

HABER: E.BEKTAŞ


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.