Virüs Kaynıyor Yoğun Bakım Servisleri Doldu Taştı

Virüs Kaynıyor Yoğun Bakım Servisleri Doldu Taştı

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve binlerce kişinin ölümüne neden olan Korona Virüs Düzce’de de etkisini giderek artırıyor. Bu kapsamda virüsün yayılmasını önlemek amacıyla İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından toplantılar yapılıyor ancak bu toplantılardan somut bir karar ne yazık ki çıkamıyor. Polis ekiplerinin anonsları ve göstermelik denetimler ise yetersiz kalıyor.

Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın 9 kişiyle birlikte asansöre binmesi pandeminin yaşandığı bugünlerde bu kurallara bireysel olarak uymanın ne kadar zor ve imkansız olduğunu gözler önüne serdi. Peki vatandaşlar marketlerde, iş yerlerinde, sokaklarda ve sosyal hayatlarında bu kurallara nasıl uyacak?

Covid-19 pandemisi Düzce’de etkisini göstermeye devam ediyor. Günlük vaka sayıları ciddi oranda artış gösterirken yoğun bakım servisleri ise doldu taştı.

İlgili kurum müdürlerinin katılım sağladığı İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından düzenlenen toplantılardan ise somut bir önlem kararı çıkmıyor. Ayrıca Sağlık Bankalığı tarafından alınan kararlar kapsamında korunamayan sosyal mesafe kurallarını vatandaşlar toplu ulaşım araçlarında korumakta güçlük çekiyor. Bunun yanı sıra bazı vatandaşların ‘Bende virüs olmaz’ rahatlığıyla hareket etmesi kendini korumaya çalışan diğer vatandaşları da tehlikeye sokuyor.

Özellikle Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Pandemi Acil Servisi önünde son haftalarda oluşan kuyruk ise herkesi tedirgin ediyor. Edinilen bilgilere göre, Düzce’deki yoğun bakım ve entübe servislerinde de doluluk oranı tam kapasiteye ulaştı. Yoğunluk nedeniyle hastalar çevre illere gönderilmeye başlandı.

Polis ekipleri tarafından gün içerisinde yapılan denetimler ile vatandaşlar uyarılıyor. Ancak önceden bilinen bu denetimler ne yazık ki yetersiz kalıyor.

Bunun yanı sıra alınan veya alınmayan tedvirlerin yanı sıra vatandaşlara da büyük iş düşüyor. Karşımıza çıkan her kişiyi Korona Virüs pozitif olarak görüp sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uymamız gerekiyor. Vaka sayılarının çok düşük seviyede olduğu günlerde uyulan sokağa çıkma kısıtlamasına bugünlerde daha çok uyulması gerekmekte.

Vatandaşlar, Korona Virüs günden güne hızla ve kontrolsüzce yayılmaya devam ederken Düzce’de neden önlem alınmadığını merak ediyor. Virüsün daha fazla alana yayılıp daha çok can alacağı belliyken neden herhangi bir önlem alınmıyor?

Çevre illerde yaşanan vaka artışları sonrası yetkililer zaman zaman ilave tedbirler alarak pandeminin yayılmasını engellemeye çalışıyor. Vaka sayılarının 50 ila 100 sevilerinde alınan sıkı tedbirlerin vaka sayılarının tavan yaptığı bugünlerde neden alınmadığı ise merak konusu oldu. Korona Virüs mutasyona mı uğradı?

Haber: H. DURNA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
10.11.2020
23:23

Sokaklarda sigara içmek yasaklanmalı merkez kaldırım kıyılarında duran, kahvelerde çay içen ve qafe önlerinde, dükkanları önlerinde sigara içenlerden geçilmiyor.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%53,39
Alican
10.11.2020
22:01

Sebeb elden gidiyor son çare zaten hastanede yetişin ve sebebi öğrenin birinci tur yani baslangici atlatilirken gülmeye benzemiycek oda bir kadın bu kadar iyiligimiz olsun.anlayanlara

Katılıyorum   Katılmıyorum
%51,92
Vatandas
8.11.2020
18:26

BAŞTA İSTANBUL OLMAK ÜZERE SALGININ YÜKSEK OLDUĞU YERLERE GİRİŞ ÇIKIŞ YASAĞI UYGULANSIN BİR ÇOK TANIDIĞIM KOVİD DOLAYISI İLE VEFAT EDENLERE TAZİYE ZİYARETİNE İSTANBULA GİDİP BURAYA KOVİDLİ GERİ GELDİLER VE BURADA EVLERİNDEDE DURMUYORLAR DIŞARI ÇIKIP VİRÜSÜ YAYIYORLAR

Katılıyorum   Katılmıyorum
%54,01
selman
8.11.2020
16:37

Düzce de gördüğüm kadarıyla vahim bir tablo var. En kisa zamanda pandemi hastanesi yapılmalı kapalı spor salonu çevrilebilir yurtlar çevrilebilir devlet ve üniversite hastanesi dolup taşmış durumda yer bulmakta zorlanıliyor. Yasaklar getirilmeli bir an evvel yolda maskesiz gezenlere sıkı denetim ve ceza yaptırım uygulanmalı. Hastaneler korona li hastaya refakatçi istiyor!!! Gerisini siz düşünün artık. Acil birseyler yapılmalı.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%51,04
My


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.