Haber Merkezimiz Sizler İçin Araştırdı

Haber Merkezimiz Sizler İçin Araştırdı

Haber Merkezimiz Sizler İçin Araştırdı

Korona Virüs vaka artış hızının yüzde 50’yi aştığı Düzce’de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarının ardından kalabalık cadde ve sokaklara girecek vatandaş sayısında düzenlemeye geçmesi bekleniyor. İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi tarafından alınması beklenen kararı haber ekibi olarak sizler için detaylı bir şekilde inceledik.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından korona virüsle mücadele kapsamında alınan yeni tedbirlere ilişkin açıklamada bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, “Kalabalık cadde ve meydanlara girişler yine umumi hıfzıssıhha kurulu kararıyla sınırlandırılabilecektir” ifadelerine yer verdi. Buna göre vak’a sayılarının yüzde 50’nin üzerinde artış gösterdiği Düzce’de İl Hıfzıssıhha Meclisi tarafından yeni tedbirlerin hayata geçirilmesi de gündeme geldi. Geçtiğimiz günlerde İl Hıfzıssıhha Meclisi tarafından Düzce’nin en yoğun caddesi olan İstanbul Caddesi’nde giriş ve çıkışlar sınırlandırılarak HES kodu zorunluluğu getirilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yoğun caddelerdeki insan yoğunluğu içinde Valilik tarafından karar verilebileceğinin açıklamasının ardından Valilik tarafından yeni kararlar alınması öngörülüyor.

Buna göre; vatandaşların yoğun olarak bulunduğu İstanbul Caddesi, Gaziantep Caddesi, Spor Sokak ve bunlara bağlı olan ara sokakları da içine alan yaklaşık 12 bin metrekarelik alan için giriş çıkışlara vatandaş sınırlandırması düşünülüyor. Her bir 5 metre karelik alana 1 insan olmak üzere alınması planlanan tedbire göre; bu bölgeye toplamda 3 bin vatandaş giriş sağlayabilecek.

Alınması öngörülen kararın ilerleyen günlerde hayata geçirilmesi bekleniyor.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.