Zeynep Sare Sağlığına Kavuşabilmek İçin Destekleriniz Bekliyor

Zeynep Sare Sağlığına Kavuşabilmek İçin Destekleriniz Bekliyor

Gündem programına konuk olan SMA hastası Zeynep Sare’nin babası Semih Baykul, kızının tedavisi için gerekli paranın bir an önce toplanabilmesi için Düzce Başta olmak üzere tüm Türkiye’ye seslenerek destek çağrısında bulundu. Programa telefon bağlantısı ile katılan Şeyma Abouljout SMA hastası SMA hastası oğulları Hamza'nın düzenlenen kampanya ile sağlığına kavuştuğunu belirtti.

SMA hastası Zeynep’in babası Semih Baykul, Düzce TV ekranlarında yayınlanan Gündem Programının konuğu oldu. Kızının tedavisi için başlatılan kampanya hakkında bilgiler veren baba Baykul, toplumun her kesiminden destek beklediklerini ifade etti.

"Sesimizi duyurarak kızımızı sağlığına kavuşturmak istiyoruz"

Çocuklarının yaşama tutunabilmesi için umut bağladıkları gen tedavisi için hayırseverlerden uzanacak destek elini beklediklerini belirten baba Semih Baykul, “Tedavi sürecinde gen tedavisini duyduk. Daha sonra SMA’lı aileler olarak Sağlık Bakanlığı’na gittik. Bize bakanlıktan söz konusu parası değil, ilaç faydalıysa devletimiz büyük ve bu ilacı getirirler denildi. O günden bugüne maalesef bu ilaç ülkemize gelmedi. Gelecek gibi de durmuyor. Biz de sesimizi duyurarak kızımızı sağlığına kavuşturmak istiyoruz.

  Ülkemizden 24 yavrumuz bu ilaç için yurtdışına gittiler. Türkiye’nin dört bir yanından gelen desteklerle bu ilaç için gitme şansı buldular. Hepsinden de çok güzel sonuçlar geliyor. Daha önce yutkunamayan bir bebek, şu anda oturup elma yiyebiliyor. Desteksiz oturamayan bir bebek şu an kendi başına oturabiliyor veya ayakta durabiliyor” dedi.

"İlaç tedavisi gören oğlum sağlığına kavuşmaya başladı"

Canlı yayına telefon bağlantısı ile katılan SMA hastası Hamza’nın annesi Şeyma Abouljout ise düzenlediği ve sonrasında tamamlanan kampanya ile oğlunun Dubai’de istenen ilaca ulaştığını ve oğlunda hiçbir yan etki olmadan iyileşmenin başladığını belirttiği konuşmasında, “Programa telefon bağlantısı ile katılarak çocuğunun iyileşme sürecini anlattı. Şeyma Abouljout konuşmasında, çok zorlu bir süreçti bizim için. Çok şükür biz bu süreci sonunda zaferle başardık. Tedavimize ulaştık. Yaklaşık 2 ay Dubai’deydik. Hamza ilacını aldı ve hiçbir yan etki olmadı ilaçtan sonra. İlaçtan çok kısa bir süre sonra Hamza oturmaya başladı. Benim çocuğum bunların hiçbirini yapamıyordu. Tamamen yatağa bağlı bir çocuktu. Ama ilaçtan sonra gözle görülür çok ciddi farklar oldu. Artık oturarak oyunlar oynayabiliyor. Doktorumuz yaklaşık 2-3 ay sonra çok daha güzel etkiler göreceğimizi söyledi. Zaten tedavi olabilen diğer çocuklarımıza da bakıyoruz. Çok güzel farklar var onlarda da” şeklinde konuştu.

"Düzce'den destek bekliyoruz"

Hamza için başlatılan kampanyaya Kocaeli’nden çok büyük destek geldiğini belirten anne Şeyma Abouljout, Düzce’nin de aynı şekilde Zeynek Sare için kampanyaya destek verilmesini beklediklerini ifade ederek, “Hamza’nın tedavisi için kampanya başlattığımızda açıkçası bende çok umutlu değildim. Ancak sonradan gelen desteklerle ben de daha çok inandım başarabileceğimize. İlk başta Kocaeli. Esnafından halkına kadar çok fazla destek geldi Kocaeli’nden. Damlaya damlaya gerçekten göl oldu. Hiç kimseden çok yüklü miktarda bir miktar gelmedi. Hep az az verilen destekler birikince göl oldu. İnşallah Düzce’de Kocaeli gibi evladına sahip çıkar diye düşünüyorum”  dedi.

Baba Semih Baykul son olarak Zeynep Sare’nin tedavisi için gerekli parayı toplayabilmek adına sosyal medyadan vatandaşların kendilerine ulaşabileceğini belirttiği konuşmasında,  “Bizim Valiliğe yaptığımız kampanya başvurusu reddedildi. Şu anda instagram hesabından ve sosyal medya hesaplarından kampanyamızı sürdürüyoruz. Destek olmak isteyenler adı ‘Zeynepsareyenefesol’ isimli hesabımızdan bilgilerimize ulaşabilirler” şeklinde konuştu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.