Osman Ataseven Üyelerini Uyardı

Osman Ataseven Üyelerini Uyardı

Osman Ataseven Üyelerini Uyardı

Düzce Kahveciler ve Otelciler Esnaf Odası Başkanı Osman Ataseven, üyelerinden bir daha kapanma kararı ile karşı karşıya kalmamak için maske, mesafe, hijyen kurallarına uymalarını istedi. Ataseven aşılanmanın önemine vurgu yaparak “Tüm üyelerimiz kendilerini ve çalışanlarını aşılatsınlar” dedi.

 

İŞİNİ KAYBEDEN İŞÇİSİNİ ÇIKARTAN OLDU

Pandemi sürecinde kahvehane esnafının yaşadığı sıkıntıları hatırlatan Ataseven “Odamıza bağlı 560 üyemize yönelik çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Tüm dünyayı etkisi atına alan covid-19 pandemisi nedeniyle kahvehanelerimiz tedbirler kapsamında 16 mart 2020 tarihinde süresiz kapatıldı. 01 Haziran 2020 tarihinde biraz iyileştirme yapıldı. Bu seferde oyunların yasaklanması kahvehanelerimizin boş kalmasına sebep oldu. 20 Kasım 2020 tarihinde 2′.inci bir kapatma kararı ile kahveci esnafımız, oyun salonlarımız, internet kafelerimiz, playstation salonlarımız, halı sahalarımız kapılarına kilit vurmak zorunda kalmıştır. Kendi kendine istihdam yaratan bu esnaflarımız işini kaybetmekle kalmadı yanlarında çalıştırdıkları elemanları işten çıkartmak zorunda kaldı” dedi.

 

AŞI UYARISI

Tekrar kapanma kararı ile karşılaşmamak için tüm üyelerden maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymalarını isteyen Ataseven, aşı uyarısında da bulunarak “Umuma açık işyerlerimizin 01 Temmuz 2021 tarihi itibari ile normal çalışma düzenlerine geçmesi hepimizin yüzünü güldürdü. İnşallah böyle bir badire ile bir daha karşı karşıya gelmeyiz. Benim üyelerimden tek ricam bir daha kapanma kararı ile karşı karşıya kalmamak için maske, mesafe, hijyen kuralları ile birlikte kendilerinin ve çalışanlarının muhakkak aşı olmalarını kendi sağlıkları ve toplum sağlığı açısından önemle rica ediyorum” diye konuştu.

 

ÜYELER İÇİN BUNLARI YAPTILAR

Ataseven pandemi sürecinde üyeler için yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler vererek “Oda olarak bu zorlu süreçte üyelerimizin maske, kolonya ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştık. Belediyemiz ile yapılan görüşmeler neticesinde üyelerimize 1.000.TL’lik gıda yardımı yapılmasını sağladık. Devletimiz tarafından verilen kredi ve hibe desteklerinde başvurularını yapamayan üyelerimize başvuru aşamasında gerek telefonla destek olarak ve gerekse bizzat yaparak başvurularını yapmalarını sağladık. Yine bu süreçte Valilik, İl Sağlık Müdürlüğü, Emniyet ve üst kuruluşumuz olan Desob ile koordineli çalışarak yasaklarla boğuşan üyelerimize gerekli kolaylıkların sağlanmasını, bir nebze de olsa nefes almalarını sağlamaya, sorunları elimizden geldiğince en hızlı şekilde dile getirip, çözüme kavuşmasını sağladık” şeklinde açıklama yaptı.

 

KOSGEB KREDİSİ İÇİN ÇABALIYORUZ

Üyelerin KOSGEB kredilerinden faydalanabilmeleri için çalışmaların sürdüğünü vurgulayan Ataseven şöyle devam etti: “Yine pandemi dönemi boyunca odamızda muhasebesini tuttuğumuz üyelerden kapalı kaldıkları dönemler boyunca yönetim kurulu olarak muhasebe ücreti almama kararı aldık ve bunu hayata geçirdik. Üyelerimizin Esnaf Kefalet Kooperatifinden veya bankalardan kredi kullanmalarında evrakların tanziminde ve kredilendirmede gerekli kolaylık ve referansları sağladık. Bağlı bulunduğumuz Türkiye Kahveciler, Kıraathaneciler ve Büfeciler Federasyonu ile yapmış olduğumuz toplantı ve yazışmalarda kahveci esnafımızın da KOSGEB kredilerinden faydalanması için çabalarımız devam etmekte olup, surecin takibini ve bir an önce hayata geçirilmesini üyelerimiz adına talep ediyorum.”


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.