Mevcut Proje İhtiyacı Karşılamıyor

Mevcut Proje İhtiyacı Karşılamıyor

Düzce’de çevre ve gürültü kirliliği oluşturan Eski Sanayi şehrin merkezinden kaldırılarak Beslanbey Mevkiinde belirlenen yere TOKİ tarafından inşa edilecek. Ancak TOKİ tarafından inşa edilecek 262 adet dükkanların, mevcut sanayi sitesinde bulunan 400 dükkan sahibine yeterli gelmeyeceği ortaya koyuldu. Bu durum sanayi esnafını düşündürürken, projenin 2. etabında 138 esnaf için yeni bir gelişme yaşanıp yaşanmayacağı ise bilinmiyor. Benzeri Konya’da hayata geçirilecek olan projede yüzde 90’lık başarıyla 2 bin 850 esnaftan 2 bin 550’si yeni sanayi sitesine taşınmış olacak. Konya’da hayata geçecek olan projedeki başarının Düzce’de de yakalanması bekleniyor.  

  Düzce’de çevre ve gürültü kirliliği oluşturan Eski Sanayi Çarşısı şehrin merkezinden kaldırılarak yeni yerine taşınacak. Konumu itibariyle vatandaşların uğrak yeri Düzce artık daha çevreci ve gürültüden uzak modern şehir olacak. Eski Sanayi Çarşısı Beslanbey Mevkiinde belirlenen yere TOKİ tarafından inşa edilecek. Eski Sanayi Çarşısı ise ıslah edilerek şehir daha modern bir hal alacak.

  Ancak yapılması planlanan yeni sanayi çarşısında 262 adet dükkan inşa edilecek. Mevcutta hizmet veren 400 dükkan bulunmasına rağmen 262 adet dükkan ise ilk etapta yeterli olmayacak.

138 esnaf boşta kalacak

Boşta kalacak olan 138 dükkan için endişeli olan sanayi esnafı, projenin ikinci etabında yeni dükkanlar inşa edilmesini bekleyecek. Bu süreçte esnafın mağdur edilmemesi gerektiğini belirten sanayi esnafı, projeyle ilgili gelişme bekliyor.

Konya'da yüzde 90 başarı yakalandı

 Yine Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından da eski sanayi sitesi şehrin merkezinden kaldırılması için çalışma başlatmıştı. ‘Kiracı esnaf iş yeri sahibi olacak’ diyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay konuşmasında, “Bir Konya Modeli Belediyecilik örneği olarak da mevcutta bulunan 2 bin 850 esnafımızın 2 bin 550’sini taşımış oluyoruz. Böylece yüzde 90 bir başarı ortaya çıkmış oldu. Konyalı esnafa da ben teşekkür ediyorum.” şeklinde açıklamada bulunmuştu.  Benzerine Konya’da rastladığımız projenin taşıma kapasitesinin Düzce’de de uygulanması bekleniyor.

Esnaf yeni dükkanlarına kavuşmayı bekliyor

Ayrıca düzensiz ve dar sokaklar nedeniyle sık sık kazaların yaşandığı sanayi sitesinde esnaflar, artık yeni dükkanlarına kavuşacağı günü bekliyorlar.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
23.02.2021
21:34

Çok geç kalınmış bir karar düzce kadar sanaisi geri kalmış bir yer daha yok sokaklar dar site havası zaten yok bu zamanda böyle altyapısı olmayan işyerleri uyanç verici

Katılıyorum   Katılmıyorum
%45,21
Ercan Bektaş


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.