Birkan Mertol’dan Belediyeye Teşekkür

Birkan Mertol’dan Belediyeye Teşekkür

Saadet Partisi İl Başkanı Birkan Mertol haftalık basın açıklamasını İstanbul Caddesi üzerinde gerçekleştirdi.

Saadet partisi İl Başkanı Mertol, Düzce Belediyesinin İstanbul caddesi üzerinde yapmış olduğu su hattı yenilemesi ve Düzce’deki vaka artışı ve önlemleri hakkında açıklamalarda bulundu. Birkan Mertol;  Düzce’de su sıkıntısı yaşanmaması için belediye tarafından önlemlerin alındığını belirtti.

Saadet Partisi İl Başkanı Mertol; “Düzce Belediyesi pandemi sürecinde Düzcelilerin su sıkıntısı yaşamaması için alt yapı çalışması yapıyor. Kedilerine teşekkür ederim. Düzce’de ki su sorunu bitmez” dedi.

“Muhalefet her şeye muhalefet etmez”

Su faturalarına Belediye Meclisi tarafından yapılan zammın ar5dından AK Parti Meclis Grup Başikan Vekili Hasan Günden ile İyi Parti Grup Başkan Vekili Ender Çakar arasında yaşanan gerilime de değinerek; “Düzce Belediye Meclisinde su zamlarıyla ilgili bir çalışma oldu. Bununla birlikte AK Parti Grup başkan Vekili Hasan kardeşimizinde talihsiz bir açıklaması oldu. Muhalefet zaten her şeye muhalefet eder. Halbuki orada yapılan muhalefet enflasyonun altında bir zam yapılması konusundaydı. Ancak Hasan kardeşimiz, muhalefet yüzde 5’e de yüzde 10’a da muhalefet ediyorlar şeklinde açıklama yaptı. Oysa öyle bir şey yok. Muhalefet her şeye muhalefet eder düsturu yanlış bir düsturdur. Bende açıklamama Belediye Su İşlerine teşekkür ederek konuşmama başladım. Demekki muhalefet sadece muhalefet yapmıyor” diye konuştu.

“Düzce’de yeteri kadar önlem alınmıyor”

Düzce’de korona virüs önlemlerinin yeteri kadar alınmadığını da dile getiren Birkan Mertol; “Düzce’de yeteri kadar korona virüs önlemi alındığını görmüyorum. Bakın her taraf kaynıyor. Düzce’de ki vaka saqyıları da Türkiye ortalamasının üzerinde. Maalesef Sağlık Bakanlığı da gerçek rakamları açıklamıyor. Bu konuda da Sağlık Bakanlığı’na eleştirilerimizi de sürdürüyoruz. Yani gerçek rakamları nereye kadar saklayacaksınız. İstanbul’un nüfusu 20 milyon. Orada yapılan test sayıları belli. Bu belli olan rakamların altında rakamlar açıklıyorlar. Bu yanlış” diye konuştu.

Haber: H. DURNA - S. AKYOL

 

 

 Mertol, açıklamasında korona virüsü nedeniyle alınan tedbirlere ilişkin görüşlerini ifade etti. SP İl Başkanı Birkan Mertol şu görüşlere yer verdi; “Salgının hat safhaya geldiği noktada vatandaşlarımızı sosyal mesafe kurallarına ve maske takmaları anlamında uyarılarda bulunuyorum. İlimizdeki vaka artışı Türkiye ortalamasının üzerinde seyrediyor. Bunun bilinmesi gerekiyor. Düzce belediyesini de tebrik etmek istiyorum. Su hatlarının yenilenmesi kaçınılmaz bir gerçektir. Su sıkıntısının önüne geçilmesi ve kaliteli içme suyu için bunu önemsiyoruz’ dedi.

Birkan Mertol ülke gündeminde bulunan ekonomiye de değinerek; “Ekonominin gidişatındaki olumsuzlukları dile getirdi. Önce Merkez Bakınası Başkanı ve devamında Ekonomi Bakanı Berat Albayrak ile devam ede sürece de değinen Birkan Mertol, alıunması planlanan yeni tedbirlerin şişirmece olduğunu ve ülkeye faydasının olmayacağını iddia etti.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.