İYİ Parti’den ‘Zam’ Açıklaması

İYİ Parti’den ‘Zam’ Açıklaması

İYİ Parti’den ‘Zam’ Açıklaması

İYİ parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, Düzce Belediyesinin son meclis toplantısında alınan , su zammı başta olmak üzere, tüm zam kararlarının gerek oran olarak enflasyonun çok üstünde olması gerekse de pandemi koşulları göz önüne alındığında, insanların hayatını daha zorlaştıracağı için, nihai karar aşamasında tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

İl Başkanları Er, “ TÜİK tarafından açıklanan yıllık enflasyon oranı  yaklaşık  %11. Belediye Meclis üyelerimiz de oylamada hep bu oranı baz alarak hareket etti. Ama tüm itirazlarımıza rağmen suya yapılan %22’den fazla zam, fen işleri hizmetlerine yapılan %20 zam, mezarlıklar müdürlüğü hizmetlerine yapılan %29’un üzerindeki zam, emlak ve istimlak hizmetlerinde yapılan %14’ün üzerinde zam , yazı işleri müdürlüğü hizmetlerinde yapılan %16 zam yapıldı.  Bu zamlarda kıyas olarak ise yerel şartlar değil çevre illerdeki zam oranlarının ortaya konması, hane halkının mevcut ekonomik koşulları göz önüne alındığında, makul bir karar ve yöntem olarak görülmemektedir“ diyerek yapılan zamlar ile alakalı eleştirilerini yeniledi.

Er, “Son 2 yılda, hangi vatandaşımızın sabit geliri %50 artmıştır ki, özellikle su gibi önemli ve hayati bir gereksinime sahip bir kaleme ,2 yılda bu derece yüksek bir zam yapılmıştır . Eskiyen su iletim hatları ve kayıp kaçak oranının sorumlusu Düzce halkı mıdır ki bedeli Düzcelilerden tahsil edilmek istenmektedir.

Bizler de elbette Belediyemizin gelirlerini arttırmasını isteriz ama bunun ağırlıklı yolu “vatandaşın gelirleri üzerinden” olmamalıdır. İnsanımızın, Düzceli hemşehrilerimizin, yaşadıkları geçim sıkıntıları ortada iken zaman vatandaşa daha fazla yüklenme zamanı değil, birlik beraberlik ve karşılıklı anlayış içerisinde olma zamanıdır. Amacımız özellikle pandemi döneminde yaşanan bu zor günleri beraberce atlatmak olmalıdır.

Düzce Belediye Meclis’inden oy çokluğu ile geçen ilgili enflasyon oranı üzerinde olan son zamlarla alakalı Düzce halkı adına ricamız fahiş zamlardan geri adım atılması, zaruri kalemlerdeki zamlarda ise enflasyon oranının aşılmamasıdır” dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
23.11.2020
13:16

sayın başkanın tespitlerine ve eleştirilerine katılıyorum. halkı düşünmek lazım.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%58,76
düzceli


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.