DEVA’dan Dikkat Çeken Anket Sonuçları

DEVA’dan Dikkat Çeken Anket Sonuçları

DEVA’dan Dikkat Çeken Anket Sonuçları

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Düzce İl Başkanlığı “Düzce’de Siyasi Partilerden Beklentilerin Belirlenmesi” adı altında düzenlediği anket çalışmasını tamamladı.Düzce’nin sorunlarının tespit edilmesi hedeflenen anket çalışmasında Düzceli vatandaşlar en büyük sorununun hava kirliliği ve çöp gibi problemlerden kaynaklı “Çevre” sorunları olduğuna dikkat çekti. Ayrıca çıkan sonuçlarda Düzceli vatandaşların oyunu, “Liderin geçmiş başarısına göre” verdiği görülürken “Ülke Ekonomisi ve refahını artırabilen parti başarılıdır!” görüşü tespit edildi. Anket çalışmasının çarpıcı sonuçlarından bir diğeri de olası bir seçimde ankete katılan Düzcelilerin yüzde 17,6’sının DEVA Partisi Lideri Ali Babacan’a oy vereceğini belirtmesi oldu.

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Düzce İl Başkanlığı 25 Aralık 2020 - 1 Şubat 2021 tarihleri arasında Düzcelilere yönelik yaptığı “Düzce’de Siyasi Partilerden Beklentilerin Belirlenmesi” anketini tamamladı. Ankette 1186 (bin yüz seksen altı) Düzceli esnaf ve vatandaşın gerek yüzyüze gerek internet üzerinden  görüşleri alındı.

Düzce ilindeki seçmenlerin siyasi partilerden beklentilerini belirlemeyi ve anket sonuçlarından elde edilen veriler doğrultusunda Düzce’nin ihtiyaçlarına yönelik çözüm odaklı projeler üretmeyi hedefleyen DEVA Partisi, tamamlanan anketin sonuçlarını ise kamuoyu ile paylaştı.

Düzce’nin en büyük sorunu çevre

Düzce’nin en öncelikli 5 sorununu belirleyip vatandaşların bu sorunları önem sırasına uygun olarak sıralamasının istendiği ankette çıkan sonuç ise şaşırtmadı. Düzce’li katılımcılar en büyük sorununun hava ve çöp gibi sorunların başı çektiği “Çevre” sorununa dikkat çekti. Ülkenin de özellikle son yılda kanayan yarasına parmak basan Düzceliler ikinci en büyük sorun için “Ekonomi” dedi.

Üçüncü sırayı altyapı alırken dördüncü sırada üst yapı sorunlarının olduğunu beyan eden vatandaşlar, Düzce’de sosyal ve kültürel çalışmalarda diğer alanlara göre daha az problem olduğunu düşünmektedir.

Düzceli vatandaşlar oyunu “Liderin geçmiş başarısına göre” veriyor

“Genel Seçimlerde Oy Verdiğiniz Partiyi Neye Göre Belirliyorsunuz?” sorusunun yöneltildiği Düzceli vatandaşların oyunu “liderin geçmiş başarılarına göre” verdiği görülüyor. Daha sonra ise sırasıyla ideolojiler, yatırım vaatleri, gençlere bakış açıları ve partiprogramları gelmektedir.

Ayrıca yapılan ankette katılımcıların siyasi partilerden beklentilerinin, “Şeffaf, adil, halkın sorunlarına öncelik veren, saygılı ve dürüst bir siyaset anlayışını benimsemeleri, liyakatli ve çalışkan olmaları, istişareye dayalı çözüm üretmeleri” olduğu tespit edilmiştir.

Ülke ekonomisi ve refahını artırabilen parti başarılıdır!

Siyasi partilerin başarı göstergelerinin neler olduğuna yönelik soruya ise Düzceliler en temel özelliğin ülke ekonomisini ve refahını artırmaları olduğuna dikkat çekiyor. Beraberinde ise seçim vaadlerini gerçekleştirme oranları, üye sayıları ve seçimde aldıkları oy oranlarının etkili olduğunu belirtmişlerdir.

“Olası bir erken seçimde mevcut hükümete oy vermeyi düşünür müsünüz?” sorusu yöneltilen Düzceli vatandaşların yüzde 57,9’u mevcut hükümete oy vermeyeceğini belirtiyor. Yüzde 27,1’i mevcut hükümette karar verirken yüzde 15’i ise kararsız.

Öte yandan yine olası bir seçimde Düzcelilerin yüzde 17,6’sı DEVA Partisi Lideri Ali Babacan’a “Evet” derken, yüzde 33,5’i “Hayır” yanıtını vermiştir. Yüzde 48,9’luk bir oranı temsil eden Düzceli anket katılımcılarının ise kararsız olduklarını belirtmişlerdir.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
24.02.2021
23:11

RTE yola devam beni bağlamaz yapılan anket

Katılıyorum   Katılmıyorum
%50,34
vatandaş
24.02.2021
20:08

Bu haberde yapmis oldugu anketin kararsiz kisim olarak belirtilen oranin mevcut iktidara oy verebilecek insanlar olarak degilde kararsiz denmesi garibime gitti bu yanli haber ve arastirmalari haber yaparken dikkat edin

Katılıyorum   Katılmıyorum
%53,68
Cemil merttürk


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.