Ülkenin Siyasi Geleceğinde Çok Önemli Faktör Olacağız

Gelecek Partisi Düzce İl Başkanı Vildan Tokaliç, Düzce TV ekranlarında Mehmet İbrahimoğlu’nun hazırlayıp sunduğu gündem programına katılarak, partisinin Düzce’de yapılan çalışmalarını anlattı. 
 

Gelecek partisinin il yapılanması, Partinin hedefleri ve yapılacak çalışmalar ile ilgili olarak Gelecek Partisi Düzce İl Başkanı Vildan Tokaliç, Düzce TV ekranlarında yayınlanan gündem programına konuk oldu. Mehmet İbrahimoğlu’nun hazırlayıp sunduğu programda Gelecek Partisi İl Başkanı Vildan Tokaliç neden Gelecek partisi olduğunu açıkladı. Tokaliç, “ Gelecek partisi iki yıldır kuruyulmuş bir parti. Ben kurucu il başkanı olarak koltuğa yerleştim. Gelecek partisinden neden olduğumu sorarsanız bu teklif bana kendilerinden geldiği zaman parti tüzüğünü okudum. Benim dünya görüşüne aykırı herhangi bir madde olmadığını gördüm. Yaşam ile alakalı bir beklentileri var insanlar. Bunları hayata geçirebileceğine inandığım için Gelecek Partisi iL Başkanlığı görevini kabul ettim. Parti içerisinde faaliyete başladıktan sonrada genel başkanımız ile il başkanlığıyla geçen görüşmelerde bir şeylerin yapıldığına kanaat getirdim. Sadece söylemde değil sayın genel başkanımız Prof. Dr. Ahmet Davutooğlu ile yaptığımız görüşmelerde fikirlerimizi özgürce söyleyebildiğimiz, tartışmaları açıkça yaptığımız ve hiçbir ayrıştırıcı dili kullanmadığına inandığımız yıllardır ülkemizde çatışmadaki siyasetten çok daha uzak tamami ile Türkiye’nin birliğine yönelik bir siyasi oluşumu gördükten sonra İl başkanlığımı aldım. Burada genel başkanımıza büyük bir güven duymam çok büyük bir etken. Siyasi geçmişinin de ülke yararına çok faydalı çalışmalar yaptığını, vatan sever olduğunu ve hakkında hiçbir konuda şaibe olacak herhangi bir şey olmadığı için ben tercih ettim gelecek partisini. Gelecek partisinin bu ülkenin siyasi geleceğinde de çok büyük önemli faktör olacağına inanıyorum. Bir sonraki seçimlerde de bunu hep beraber göreceğiz” ifadelerini kullandı. 
  Kadınlara bakış açısı ile ilgili de açıklamalarda bulunan Tokaliç, “ Bizim partimiz 12 aralık 2019 tarihinde 152 kurucu üyesi ile kurularak siyasi hayatına başlangıç yaptı. Diğer partilerin tamamında bunlar var. Birleştirici unsurlar var. Demokrasi tarihinde ilk defa kurucu üyelerin tamamında derinden hissettiren hiçbir şekilde din, ırk, etnik kökenin önemsenmediği cinsiyet faktörünün önemsenmediğini fiili olarakta kuruluş sözleşmesinde de kanıtladığı partiyiz. Burada hiçbir kişinin inancı bizim partimizde sorgulanmıyor. Etnik kökeni sorgulanmıyor. Sadece burada vatansever olması, hiçbir terör örgütü ile bağlantısı olmaması bizim kırmızı çizgimiz. Başka bizim herhangi bir ayrıştırıcılığımız yok. Kadınlara gelince cinsiyet odaklı da bir siyaset yapmıyoruz. İnsan odaklı bir siyaseti savunuyoruz. Türkiye’de ki siyasi partilerin yönetici kısımlarında diğer tüm yönetici kadrolarında en çok kadın siyasetçiyi barındıran parti olarak da övünüyoruz. Aslında bunun çokta böyle  konu edilmesine ben şaşırıyorum. Türkiye nüfusunun yarısı kadın yarısı erkek. Temsilde de eşitlik ilkesini savunduğumuz için. Kadınların veya erkeklerin eşit olarak o koltuklarda temsil edebileceğine inanıyoruz. Baş örtüsü konusu ile ilgili olarak hiçbir kavram hiçbir görüş ve dini bir argüman geçmiyor. O kadar kişisel bir konu ki. Bu kul ile Allah arasında olan bir şey. Kurucular kurulumuza da bakarsanız orada çok farklı meslekten çok farklı kitlelelerden insanlar var” ifadelerini kullandı.

Editör:Atilla KESKİN


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.