CHPKK-İP İfadesine İYİ Parti’den Sert Tepki!

CHPKK-İP İfadesine İYİ Parti’den Sert Tepki!

İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda kullandığı CHPKK-İP ifadesine tepki gösterdi. İl Başkanı Er yaptığı yazılı açıklamada, Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Partinin terör örgütü PKK ile ilişkili olduğu imasında bulunan Vekil Yılmaz’a “Düzce’nin milletvekiline bu hareket yakışmamıştır” ifadelerinde bulundu.

İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma tepki gösterdi.

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "TC Devletini yardım topladığı için eleştiren chpkk-ip AB liderleri Macron ve Merkel dahil olmak üzere coronayla mücadele için bugün Avrupa genelinde yardım kampanyası başlatıyorlar. Demek ki neymiş bu gibi durumlarda her ülke yardım kampanyası yapıyormuş” ifadelerine yer verdi.

Vekil Yılmaz’ın bu paylaşımı sonrası İYİ Parti’den cevap gecikmedi. İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er, CHP ve İYİ Parti’nin terör örgütü PKK ile ilişkili olduğunu ima eden MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz’a tepki gösterdi.

"Hepimiz Biriz, Hepimiz Düzceyiz"

İl Başkanı Yunus Özay Er yaptığı açıklamada, " Siyaset dilimizi biraz daha karşılıklı hoşgörü çerçevesinde şekillendirmemizin kimseye zararı olmaz. Çünkü ısrarla ifade ettiğimiz gibi günün hepimiz biriz, hepimiz Düzceyiz. Genel siyasi söylemlerin oluşturulmasında amaç büyük kitleleri yönlendirmektir ki bizler sadece oy devşirme adına yapılan ve yapılacak olan yalan ve iftira dolu siyaset yapma biçimlerinin tamamına karşı olduk, tamamını istisnasız reddediyoruz.”

"Düzce'nin Vekiline Bu İfadeler Yakışmadı"

Düzcenin vekiline bu ifadelerin yakışmadığını vurgulayan İl Başkanı Er, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

“Bununla beraber Partimizin ve dolayısı ile partimize Gönül verenlerin aşağılık bir terör örgütü ile yan yana anılmasını, amacı ve sebebi ne olursa olsun, zul adlederiz. Bu ifadeyi kullanan başkası olsa elbette tavrımızın farklı olacağı nettir fakat cümleyi seçim sonrası itibari ile hepimizin, bütün Düzce’nin, milletvekili olan bizim de saygıda kusur göstermemeye özellikle özen gösterdiğimiz bir siyasetçiden duymak bizleri çok daha fazla üzmüştür, ifade kendisine yakışmamıştır.”

"Karşılıklı Hoşgörü İle Düzce’ye Daha Fazla Hizmet Verilebilir"     İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er açıklamasında son olarak karşılıklı hoşgörü ve saygıyla Düzce’ye daha fazla hizmet verilebileceğini belirttiği açıklamasında şunları söyledi:

  “Söyleyeceğimiz odur ki, birlikte, karşılıklı anlayış ve saygı ile Düzce’ye daha fazla hizmet verebileceğimiz aşikardır. Konu siyaset olduğunda elbette farklı fikir ve kanaatlere sahip olabiliriz ama bir terör örgütü ile aynı cümlede kendi millet vekili tarafından zikredilmeyi, konu genel siyaset dense de, hiç bir Düzceli haketmemektedir. Siyaset dilimizi biraz daha karşılıklı hoşgörü çerçevesinde şekillendirmemizin kimseye zararı olmaz. Çünkü ısrarla ifade ettiğimiz gibi günün sonunda hepimiz biriz, hepimiz Düzceyiz" dedi.”

"Başkan Özlü'nün Toplantıya Katılmaması Siyasi Etiğe Uygun Değildir"

İYİ Parti Grup Başkanı Ender Çakar ise yaptığı açıklamada,  geçtiğimiz gün gerçekleştirilen Olağanüstü Belediye Meclis Toplantısına Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün katılmamasının siyasi etiğe uygun olmadığını dile getirdi. İYİ Parti Grup Başkanı Ender Çakar açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Düzce Belediye Meclisi Belediye Başkanı Sayın Dr. Faruk Özlü tarafından  olağanüstü gündemle toplantıya çağrılmıştır  ve dün olağanüstü gündemle toplanılmıştır.

Belediye meclis üyelerinin kendi sağlıklarını riske edip katıldıkları ve Belediye başkanının kendi çağrısı ile olağanüstü topladığı meclise Sayın Dr. Faruk Özlü’nün gelmemesinin bizleri toplumumuz adına üzmesi bir yana  siyasi etiğe uygun olmadığı kanaatindeyiz. Tüm dünyada yaşanan pandemi döneminde üstelik bir belediye meclis üyemizin vefatının üzerinden 2 gün geçmesine rağmen meclise gelmesini, başkanlık etmesini ve cenazesine katılamadığı Sayın Kemal Günaydın’ın çalışma arkadaşları olan meclis üyelerinin acılarını paylaşması doğru olurdu diye düşünüyoruz. Takdir elbette Sayın Dr. Faruk Özlü’nün ve Düzce Halkı’nındır.”

Haber: H. DURNA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
18.07.2020
15:00

vekil yapmak veya yapmamak milletin kararıdır. Partiye katkısı olmayan dedkodu yapanlar ileri geri konuşuyor. Salgın bir ortamda kongre yapılmasına rağmen insanların ilgisi çok güzeldi. İyi parti düzgün ve doğru insanlar ile başarılı şekide yoluna devam ediyor. Başarılı olmasın diye pusuda yatanların dönemi kapanmıştır.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%62,65
düzce iyileri
5.05.2020
19:09

Yunus er basın açıklaması bike yalan. siyasi etikten bahseden bu zaaaat kapalı kapılar ardında delegeden gizli basından gizli kongre yapmıştır. NOKTA. seni vekil yaptırmayacağız.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%48,50
Kamuran Öztürk


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.