İl Başkanı Mertol’dan Çarpıcı Açıklamalar

İl Başkanı Mertol’dan Çarpıcı Açıklamalar

Saadet Partisi Düzce İl Başkanı Birkan Mertol, AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin'in basın açıklamasında Millet İttifakı partileri arasında Saadet Partisi’ne de yer vermesi sonrası açıklamada bulundu. İttifakların sadece seçim dönemlerinde kurulduğunu belirten İl Başkanı Mertol,  diğer partilerle hiçbir ortak söz birliği yapılmadığı vurguladığı konuşmasında “Tüm siyasi partiler kendi özgür iradeleriyle siyaset yaparlar” dedi.

Saadet Partisi İl Başkanı Birkan Mertol parti il binasında gazetecilere basın açıklamasında bulundu. Geçtiğimiz günlerde AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin’in basın açıklamasında, Millet İttifakı grubunda bulunan partiler sıralamasında Saadet Partisi’ne de yer vermişti.

Bunun üzerine açıklamada bulunan Saadet Partisi İl Başkanı Birkan Mertol, herhangi bir siyasi parti ile ittifakın söz konusu olmadığını belirtti.

Saadet Partisi İl Başkanı Birkan Mertol açıklamasında il başkanları toplantıları ile oluşturulan konsensüsün Korona Virüs sürecinde dağıldığını belirterek açıklamasına şöyle devam etti:

“Düzce’de biz Saadet Partisi olarak diğer il başkanları ile birlikte 24 Haziran sonrası bir konsensüs oluşturduk. Her ay bir il başkanlığında programlar yaptık. Gayet güzel ilişkiler kurduk. Ama ne oldu, bu Korona Virüs sonrası ne olduysa bu konsensüs dağıldı. Peşinden bazı siyasi partiler birbirleriyle çok ciddi manada birbirlerine kalp kıracak ağır eleştiriler getirmeye başladılar. Saadet Partisi olarak biz hiçbir zaman kavganın, gürültünün yanında değiliz. Siyasi partiler zaten birbirlerine düşman değildi. Biz hep arkadaşız, hep kardeşiz. Söz ağızdan çıkar ama yarın sokakta birbirimize bakmaktan utanırız.”

"İttifak seçim sonrası sona ermiştir"

AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin’in geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında Saadet Partisi’nin de Millet İttifakı içerisinde yer aldığını belirtmesine tepki gösteren İl Başkanı Mertol şunları söyledi:

“Bir siyasi partinin il başkanı arkadaşımız yapmış olduğu bir basın açıklamasında diyor ki; millet ittifakından bahsederken Saadet Partisi’ni de söylüyor. Biz Millet İttifakı’nın içerisine 24 Haziran’da yer aldık ve 24 Haziran geçti, orada Millet İttifakı’nın içerisinde alınan ortak bir karar yoktur. Ortak söz birliği hiç yoktur. Tüm siyasi partiler kendi özgür iradeleriyle siyaset yaparlar. Ben hangi partiyi eleştireceğimi, hangi partiyi destekleyeceğimi ancak kendim bilirim ve doğrular doğrultusunda yaparız. Biz zaman zaman eleştiririz ya da destekleriz.

Bununla ilgili bir Millet İttifakı sıralaması yapılıp da içinde Saadet Partisi’nin de bu şekilde bir şey ima eder gibi konuşulması bizi ciddi manada rahatsız etmiştir. Buradan ilgili il başkanı arkadaşıma da çağrıda bulunuyorum; İttifaklar seçimlerde yapılır, seçim bittiği zaman da ittifaklar biter. Önümüzdeki seçimlerde Saadet Partisi’nin kimle ittifak kuracağı gün geldiğinde belli olur. Şu an biz hiçbir siyasi parti ile ittifak halinde ortak kararlar alıp uygulama yapmıyoruz. Bunun Düzceli hemşerilerimiz tarafından net olarak bilinmesini istiyoruz.”

“Saadet Partisi olarak yaralandık”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Yerel Yönetimler seçimlerinde Düzce'de verdiği mitingde Saadet Partisi'ni PKK ve FETÖ ile yanyana telfuz ettiği sözlerin yeniden gündeme gelmesinin  Saadet Partisi’nin terör örgütleri ile iş birliği halindeymiş gibi lanse edilmesi ile ilgili olarak “Saadet Partisi olarak yaralandık” diyen İl Başkanı Mertol konuşmasına şöyle devam etti:

“Bir diğer üzücü nokta ise, Sayın İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Düzce Belediye Başkanlığı’nın da yapmış olduğu ve tasvip etmediğimiz, bizi hainlikle, PKK ve FETÖ ile iş birliği yapıyorsunuz diye yaptığı suçlamayı da sayın il başkanımız almıştır, doğru bir tanımlama gibi tasvip ederek konuşmasında beyan etmiştir. Bu da bizi ciddi manada derinden yaralamıştır.”

"Vaka sayısı artmakta olan 9 ilin içerisinde yer almaktayız"

Konuşmasında Düzce’de Korona Virüs vakalarının giderek artmasına da değinen İl Başkanı Mertol son olarak şunları söyledi:

“Gelinen şu günlerde üzücü bir olay da şudur ki, Korona Virüs Türkiye genelinde oransal olarak düşmeye başlamasına rağmen maalesef Düzce’mizde yükselmektedir. Vaka sayısı artmakta olan 9 ilin içerisinde yer almaktayız. Dün itibariyle alınan bir karar neticesinde de bundan sonra maskesiz sokağa bile çıkamayacağız. Biz tedbirleri elden bırakırsak biz zaten Saadet Partisi olarak ciddi endişe ediyoruz. İkinci bir yükselmeden dolayı. Ben Düzceli hemşerilerime buradan çağrıda bulunmak istiyorum. Lütfen biraz daha sabredelim. Güzel günler ileride. Bu süreçte süreci çok iyi yöneten başta Sağlık Bakanımız, il sağlık müdürlerimiz, başhekimlerimiz, doktorlarımız, hemşirelerimiz, temizlik personelimiz, hasta bakıcılarımızın hepsine ayrı ayrı minnetlerimi sunuyorum. İyi ki varsınız.”

Haber: H. DURNA

Kamera: S. AKYOL


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.