Fahri Çakır Meclis Kürsüsünden Çok Sert Konuştu

Fahri Çakır Meclis Kürsüsünden Çok Sert Konuştu

TBMM Genel Kurulu oturumuna Düzce’nin sorunları damga vurdu. CHP Milletvekili Mahmut Tanal’ın AK Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır ve MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz’a yönelik ithamları sonrası tansiyon yükseldi. Vekil Çakır meclis kürsüsünden yaptığı konuşmada, “Yüreğiniz yetiyorsa çıkıp pkk bir terör örgütüdür deyin” diyerek CHP ve İYİ Partili vekillere sert çıktı.

Rekabetin Korunması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu oturumuna Düzce’nin sorunları damga vurdu.

Meclis’te ‘Cumhur İttifakı’ adına CHP’li Mahmut Tanal’la tartışan Milliyetçi Hareket Partisi Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, seçim bölgesi Düzce’deki hava kirliliği tehdidine dikkat çektiği Şubat ayındaki soru önergesini inkar ederek Tanal’ın hava kirliliği eleştirileri için “Kurgu” dedi. 

SEL FELAKETİNDE YIKILAN KÖPRÜLERİ NİYE YAPMIYORSUNUZ?
İlerleyen dakikalarda oturumunu yöneten Meclis Başkanvekili Nimetullah Erdoğmuş’un tekrar söz hakkı tanıdığı Tanal, 18 Temmuz 2019 tarihinde Düzce'de yaşanan büyük sel felaketi nedeniyle Düzcelilerin mağduriyetini dile getirerek sel felaketinde yıkılan ve halen yapılmayan köprüleri de dile getirdi.
 


TANAL’A CEVAP VEKİL YILMAZ'DAN GELDİ

Tanal’ın Cumhur İttifakı’nın adını zikrederek kendilerine sataştığı gerekçesiyle söz alan MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, sel felaketinin üzerinden daha bir yılın geçmediğini belirtirken, Bezirgan Köprüsü’nün DSİ 3’üncü Bölge tarafından yapılacağını dile getirdi. Köprü yapım ihalesinin koronavirüs salgını nedeniyle geciktiğini savunan Yılmaz, ihalenin geçen ay tamamlandığını belirtti.

Cumhur İttifakı olarak Düzce’deki eksiklikleri gidermek için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini savunan MHP’li Ümit Yılmaz, “Sadece şahsım adına söylemiyorum bunu, Cumhur İttifakı adına söylüyorum, diğer 2 milletvekili arkadaşımla biz Düzce'de bir şeyler yapılsın, bir şeyler üretilsin diye çaba gösteriyoruz ama Düzce'yi bir gün, iki gün ziyaret ederek bütün sorunlarına matufmuş gibi açıklamalarda bulunmak çok doğru değil” şeklinde Tanal’a sataştı.

TANAL: DÜZCELİLERİN OYUNU ALIYORSUNUZ AMA…
MHP’li vekil Yılmaz’ın sataşmasından dolayı tekrar söz alan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, “Düzce'nin sorunlarını saymakla bitmez. Köylerde çöp toplanıyor çöp, çöp bidonlarını koymamışsınız. İkinci bir husus, Düzce'de işsizlik had safhada. Üçüncü bir husus, hava kirliliği had safhada. Dördüncü bir husus, Düzce'de şu anda mevcut olan köylerde mevcut olan kuyular temizlenmiyor, dezenfekte yapılmıyor. Bir başka husus, Yığılca ile Düzce arasındaki yol yapılmıyor. Bir başka husus, hakikaten Türkiye'nin en kaliteli balı Yığılca'da oluyor, orada arıcılık bitirildi. Yani, evet, şu anda Cumhur İttifakı anlamında MHP'nin ancak bu dönem belki kabahati olabilir ama önceki dönemin faturası Ak Parti'nin ama yapmadılar” dedi.

Düzcelilerin oyuyla Meclis’e milletvekili gönderen Cumhur İttifakı’nın Düzce’nin sorunlarını çözüme kavuşturmadığını, verilen sözleri tutmadığını belirterek, “Düzceliler oy veriyor, desteği veriyor ama hizmete gelince Düzcelilere hizmet yapılmıyor. Yazık, günah değil mi? Yani bu Düzcelilerin kabahati mi, oy vermekle suç mu işliyorlar? Mademki Düzceliler bu oyu veriyor, Düzcelilere hak ettiği bu hizmeti vermek zorundasınız. Mesela, şunu söyleyelim: Bugün Akçakoca'ya üniversite sözü verilmiş, sadece işletme fakültesi sözü verilmiş, yapılmamış, siyasal bilgiler fakültesi yapılmış; birinin 350 öğrencisi var, birinin 180 öğrencisi var. Yazık, günah değil mi?” değerlendirmesinde bulundu.

VEKİL YILMAZ ‘HAVA KİRLİLİĞİ’ KONUSUNDA SÖYLEDİKLERİNİ İNKAR ETTİ!
CHP’li Tanal’ın çıkışı sonrası yeniden söz alan MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, “Yığılca yolundaki çalışmaların kış şartları ve pandemi dolayısıyla geciktiğini öne sürdü. Arıcılık konusunda da Yığılca’ya teşvikler verildiğini savunan Yılmaz, Yığılca’daki çalışmaları takip ettiklerini söyledi.

Şubat ayında Düzce’nin hava kirliliğinin en fazla olduğu iller arasında yer aldığını, Düzce’de temiz hava için  0 ile 50 arasında bulunması gereken indeks değerinin 231’e çıktığını belirterek, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması talebiyle Meclis’e soru önergesi veren MHP’li Yılmaz, CHP’li Tanal’a cevap verirken hazırladığı önergeyi inkar edercesine Düzce’de hava kirliliği tehdidinin bulunmadığını savunarak, “Son dönemde yapılan doğal gaz çalışmalarıyla hava kirliliği alt sınırlara indirildi ve daha da indirilmesi, daha yaşanabilir hâle gelmesi için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Onun haricinde söyledikleriniz tamamen bir kurgu ve bilmiyorsunuz, tanımıyorsunuz Düzce halkını” diye konuştu.

Araya giren CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Yılmaz’a “Valla çok iyi tanıyoruz” şeklinde cevap verirken, MHP’li vekil, “O yüzden çok yanlış ifadeler kullanıyorsunuz” diyerek sözlerini tamamladı.

FAHRİ ÇAKIR KÜRSÜDEN ÇOK SERT KONUŞTU!

Afetin yaşandığı köyleri ziyaret etmeyen AKP Düzce milletvekilleri Fahri Çakır’ı eleştiren Tanal, “AKP Düzce Milletvekili Fahri Çakır'a sesleniyorum. Bu zarar gören 37 köye bugüne kadar gitmemiştir. Düzcelilerin bu zarar ziyanı ne zaman ödenecektir?” diye sordu.

Tanal’ın bu ithamları sonrası Vekil Çakır’a destek Eski Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay’dan geldi. Dursun Ay AK Parti Milletvekili Fahri Çakır’ın mecliste yaptığı sert konuşmayı sosyal medya hesabından paylaştı. Fahri Çakır meclis kürsüsünde yaptığı konuşmada, “Bu ülkenin başına son 18 yılda tarihe baktığımız zaman Türkiye ölçeğinde başka bir ülkenin başına gelseydi şimdi haritada bulamazdınız. Şimdi bu gerçeği Allah aşkına nasıl yok sayarsınız. Virüs var, PKK belası var Allah bin kere belasını versin. PKK’ya terör örgütü diyemeyen HDP var, ona şemsiye tutan CHP var, peşine eklenmiş İYİ Parti var… Ondan sonra kalkıp burada diyeceksin ki iş yok aş yok. Güneydoğu’ya iş götüren biziz. Yatırımı götüren de biziz. Sizin güzelleme yaptığınız PKK terör örgütü. Sizin yüreğiniz yetiyorsa bu kürüyse çıkıp PKK bir terör örgütüdür deyin. Yiğitseniz çıkın diyin. O zaman bütün sözleri geri alacağım. FETÖ denilen terör örgütüyle iş tutan PKK’ya güzellemeler yaparak AK Parti iktidarını kötüleyemezsiniz” ifadelerini kullandı.

 Haber: H. DURNA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
14.06.2020
01:40

Mahmut Tanal FAhri Çakır nerede diye soruyor. Düzcelilerin derdi var vekil Çakır ortada yok. diyor. Vakil Çakır çıkmış güneydoğuya iş götürdük diyor. İşte bu kadar Düzceli. Cumhurbaşkanı Erdoğan yapar, hiçbirşeye elini sürmeyen, ortalara çıkmayan vekiller övünür. Güneydoğuya değil sayın Fahri Çakır Düzceye bak Düzce'ye. Çevre iller uzaya çıktı. Düzce halen rönasansta devam ediyor. Bu mudur hizmet anlayışı Hizmet aşkı. O dilinizden düşürmediğiniz Allah hepinizden harf harf hesabını sorsun inşallah

Katılıyorum   Katılmıyorum
%50,93
Sonradan duzceli
14.06.2020
01:29

Sn, fahri çakıra soruyorum, MHP pürüzlük yapıp, hükümete desteğini bıraksa, AKP, HDP, nin oyuna talip olmayacakmış, cevabı Hayır ise, o zaman kırmızı bültenle aranan hain apo, nun kardeşini devletin televizyonu TRT ye niye çıkardınız,

Katılıyorum   Katılmıyorum
%60,14
Vatandaş
13.06.2020
21:47

Hepside haklı, haksız olan vatandaşıdır kardeşim

Katılıyorum   Katılmıyorum
%52,84
ALLAH TÜRK TOPLUMUNUN VE İSLAM ALEMİNİN YARDIMCISI OLSUN
13.06.2020
14:48

DÜZCE ye hizmet vermiycek olanda gelmesin.DÜZCE ye zarar vermek isteyende gelmesin.en sonunda buraya öyle bir duseceksinizki devletlerin TÜRKIYE ye düştüğü gibi herşey sırayla parayla degilse

Katılıyorum   Katılmıyorum
%56,19
Vatandas


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.