İYİ Parti’den Esnaf Açıklaması

İYİ Parti’den Esnaf Açıklaması

İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, salgın sürecinde ekonomik anlamda büyük sıkıntılar yaşayan Düzceli esnaflara, Düzce Belediyesi tarafından emlak,  ilan ve reklam vergi borcu için e haciz işlemi uygulamasını eleştirerek, “Vergi affı gündemdeyken, bu uygulamanın izahı yapılmalıdır. El insaf!” dedi.

Er, “Ülkemizin ekonomik olarak zor günlerden geçtiği bu dönemde, özellikle salgın hastalık sebebi ile dükkanları uzun süre kapalı kalan ve bazı iş kollarında da hala kapalı kalmaya devam eden başta esnafımız olmak üzere birçok insanımızın ekonomik sıkıntılar yaşadığı aşikardır.

Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı ekonomik affının tartışıldığı ve yasalaşması sonucunda bir çok vergi ve harcın kısa zaman içinde uygun ödeme koşullarına bağlanacağının kamuoyu tarafından, en azından yetkililer nazarında, bilindiğini umuyoruz.

Tüm bunlara rağmen, bizler emlak vergisi ve reklam-ilan-tabela vergisi gibi esnafımızı birebir ilgilendiren konularla alakalı ödemeler için Düzce Belediyesinin vatandaşlarımıza e haciz işlemi başlattığı ile alakalı şikayetler almaktayız.

Bu konu ile alakalı Belediye yetkililerinin açıklama yapması zaruri olup, zaten salgın dolayısı ile ciddi zorluklar çeken vatandaşımızın, vergi affı da bu derece güncel iken, bu tip bir uygulama ile karşı karşıya bırakılmasının izahını ivedilikle yapmak gerekmektedir. El insaf” dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
14.12.2020
15:09

İyi parti Düzce İl Başkanının görüntüye ve şov yapmaya ihtiyacı yoktur. Düzce halkı Sayın Yunus Er'i tanıdıkça bağlılığı ve güveni dahada artmıştır. Çünkü doğru siyaset yapıyor. Yolu açık olsun.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%53,54
İYİLER
30.10.2020
15:03

Düzce'mize katkı yapan ve yapacak olan insanları iş olsun diye karalamak kimseye bir şey kazandırmaz. Şahsı kin ve menfaatleri düşünmeden doğru iş yapanları ve iyi yolda olanları desteklemek hepimizin görevidir diye düşünüyorum.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%56,99
düzceli
24.10.2020
23:12

Sırf görüntüye girmek için açıklama yaptı. Belediye yi = ki mümkün değildi = alsalardı ilk Iş zam yapmalari olurdu. Bekara kârı boşamak kolaydır.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%47,37
Samet Avcı


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.