İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Düzce’ye Geldi

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Düzce’ye Geldi

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, Düzce İl Teşkilatını ziyaret etti. 25 Kasım Kadına şiddeti önleme ve farkındalık günü olması dolayısıyla parti binasında basın açıklaması da yapan Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, pandemi döneminde en çok kadınların mağduriyet yaşadıklarını dile getirdi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, Düzce İl Teşkilatını ziyaret ederek, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Parti ziyareti öncesinde Genel Başkan Yardımcısı Yanıkömeroğlu, güneşin Kadınları kooperatifini de ziyaret etti. Ziyaretin ardından İyi Parti İl Teşkilatına gelerek burada 25 Kasım Kadına yönelik Şiddeti Önleme ve farkındalık günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

Genel Başkanı kadın olan bir partide kadınların sorunlarını çok iyi anladıklarını dile getiren Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, kadınların sorunlarının çözülmesine yönelik olarak çalışmalar yaptıklarını da ifade etti. Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu; Ayrıca pandemi döneminde kadına yönelik şiddet olayları ile ilgili olarak herhangi bir veriye sahip olmadıklarını ve böyle bir verinin olmadığını da ifade ederek pandemide mağduriyetlerin en fazla kadınların yaşadığını söyledi.

Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu; “Genel Başkanı kadın olan birt parti olarak Türkiye’de kadın sorunlarını en iyi bilen partiyiz. Bu sorunların çözülmesi için çeşitli çalışmalarımız var. Bu sorunların başında da kadına şiddet ve cinsiyet ayrımcılığı geliyor. Kadına şiddetin önlenmesinin en önemli yolu kanunların uygulanması. Kadına şiddet ile ilgili olarak cezalar çok fazla ancak uygulanamadığı için maalesef kadın cinayetlerinin ve kadına şiddetin önüne geçilemiyor. Bu noktada kanun koyucular ve kanun uygulayıcılarının var olan kanunları uygulaması kadına şiddetin azaltılması noktasında yararlı olacağını biliyoruz” dedi.

Pandemi en çok kadını mağdur etti

Pandemi döneminde en çok kadınlarım mağduriyet yaşadığının altını çizen Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, kayıt dışı istihdamda en çok kadınların yer aldığını, işten çıkartmaların yasak olmasına karşın kayıt dışı çalışan kadınların işlerinden çıkartıldığını dile getirdi. Genel Başkan Yardımcısı Yanıkömeroğlu ayrıca şiddet mağduru kadınların, sokağa çıkma kısıtlamalarında şiddet uygulayanlarla aynı evi paylaşmak zorunda olduklarını bununda kadınları daha da mağdur ettiğini dile getirdi.

Haber: S. AKYOL


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.