Başkan Özlü'ye yakınlığı bilinen hesaptan şaşırtan paylaşım

Başkan Özlü'ye yakınlığı bilinen hesaptan şaşırtan paylaşım

Başkan Özlü'ye yakınlığı bilinen hesaptan şaşırtan paylaşım

Faruk Özlü’ye yakınlığı ile bilinen sosyal medya hesabından Düzce Hızlı tren ile ilgili açıklama yayınlandı. Yayınlanan açıklamanın noktasına virgülüne dokunmadan sizlerle paylaşıyoruz. 


  "İftira siyasetin’de ki son perdeye cevaplar. Düzce’de Hızlı Tren polemiğini bir de bu açıdan değerlendirelim. Prof. Dr Ayhan Şamandar’ı Ulaştırma Bakanlığı teknik heyeti ile görüştürme fikri Faruk Özlü’nündür. Seçimden önce Abant Kahvecisindeki toplantıda bizzat Faruk Özlü tarafından kendisine söylenmiştir. Söz konusu görüşmeyi; AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayse Keşir hanımefendi  organize etti ve görüşmeye kendisi katılmıştır. Görüşme fikri zaten Ayhan Bey’in değildir! Görüşmede yaptığı sunum kabul görmemiş, nezaket gereği kendisine ‘inceleyeceğiz’ denilmiştir. Konuyla ilgili hazırladığı ve Faruk Özlü’ye verdiği ilk sunumda %30 İşletme Maliyeti, %70 Kâr varsayımı olduğunu gören Özlü; Prof. Dr. Ayhan Şamandar’a hesaplarında yanlış olduğunu söylediğinde hesaplarını %70 İşletme Maliyeti, %30 Kâr şeklinde düzelmiştir. Bunu da kamuoyu ile paylaşmakta fayda vardır. Deprem sonrası inşa ettiği Düzce Kasrı nasil "çürük" çıktı ise Hızlı Trende de hesapları yanlış çıkmıştır. Ayhan Bey siyaset yapmakta, Rektör olmak istemektedir. Yaptığı şovda ‘Profesör olarak’ tek başına yazdığı uluslararası kaç makalesi olduğunu da bizlere aktarırsa memnuniyet duyarız” ifadelerine yer verildi. 


  Yine aynı hesaptan bu sefer İYİ Partili Meclis Üyesi Oğuz Özyiğit ile ilgili paylaşımlarda bulunuldu. Yapılan paylaşımlarda: “ Bir ‘Meclis Üyesi’nin taşıması gereken vasıflardan bi’haber Oğuz Özyiğit’i bilgilendirme amaçlı paylaşımdır: Bakanlığı esnasında ‘Türkiye’nin Dijital Yol Haritası’nı çıkaran Dr. Faruk Özlü, bu konuda yapılacak çalışmalar için rehber niteliğinde bir eser bıraktı.  Dünyada teknoloji üretme merkezlerinin başında gelen Teknoloji Geliştirme Bölgeleri’nin (TGB) 17 tanesi Faruk Özlü döneminde kuruldu ve açıldı. Teknopark sayısı 77 olurken, tüm bunların yanı sıra göreve gelmeden 249 olan Ar-Ge Merkezi sayısı 693’e çıkarıldı.
  Faruk Özlü döneminde yatırımcılara ciddi teşvikler sunuldu; 26 OSB Faruk Özlü zamanında kuruldu, altyapıları yapıldı ve hizmete geçirildi. Ayrıca 231 tasarım merkezi yine onun döneminde faaliyete başladı. Kamuoyunda ‘Üretim Reform Paketi’ olarak bilinen ‘Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve KHK’larda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’ Özlü’nün döneminde kabul edildi. Sanayi dünyası için devrim niteliğinde olan paket birçok yeniliği beraberinde getirdi. Hafta sonu çalışma ruhsatı alınmaması, sanayi sicili kaydı, işletmelere vergi muafiyeti, teknoloji transfer ofisi, sanayi-endüstri bölgeleri,  OSB’lere kredi, OSB’lere bedelsiz arsa, sanayiciler için TRT payının kalkması gibi ciddi reformları içeren paket, sanayi dünyasına derin nefes aldırdı. Teknoloji dünyası için önemli bir yer tutan Sınai Mülkiyet Kanunu, yine Dr. Faruk Özlü döneminde yürürlüğe girdi. Bu kanunla; marka, patent, tasarım, faydalı model ve coğrafi işaretleri kapsayan genel bir düzenleme yapılmış oldu. Türkiye, fikri mülkiyet haklarının korunması açısından bakıldığında, Avrupa Birliği normlarına doğru büyük bir adım atmış oldu.
  Türkiye’nin rüyası Yerli otomobil projesi onun bakanlığı döneminde olgunlaştı ve “5 Babayiğit” olarak adlandırılan kuruluşlarla ortak çalışmalarda bulundu. Bugün Yerli Otomobil konuşuluyorsa fikir babası, hareket merkezi Dr. Faruk Özlü’dür.  Aynı zamanda Koster Filosu yenileme çalışmaları başlatıldı. KOSGEB Destek programlarıyla 320 bin KOBİ’ye 3,4 milyar TL destek, Özlü zamanında sağlandı. Altyapı, kanunlar ve sanayinin dünya standartlarında olması üzerine ciddi çalışmalarda bulundu. Elbette araştırma, bilgiye ulaşma konusunda eksik olan bazı arkadaşlara yardımcı olmak amacıyla hazırlanmış bu hap bilgileri, çok kıymetli hemşehrilerimizin de takdirine sunmak isteriz. Dr. Faruk Özlü, bakanlığı dönemine Türkiye’nin sanayi ve bilimdeki yatırımlarına dünya standartlarında bir yol haritası çizmiştir. Düzce’ye, memleketine duyduğu derin sevgi ve vefa duygusu ile tecrübelerini belediye başkanlığında doğduğu şehre aktarmaktan duyduğu mutluluğu her zaman dile getirmektedir.

HABER: E.BEKTAŞ


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
29.03.2021
16:56

Siyasette takım olduk diyenler, kendilerini göstersinler de yht hattını Düzce'den geçirsinler de alkışlayalım. Yıllardır Düzce'nin uğradığı haksızlıklara isyan ediyoruz. Yeter artık!

Katılıyorum   Katılmıyorum
%56,82
düzceli
29.03.2021
00:16

Düzce siyasiler Düzce’den geçmesin Düzce gelişmesin diye uğraşan daha önce otoban bağlantı yolu Düzce’derantabil değil diye karşı çıkmış şimdide gözlü trene karşı aynı tavrı sergiliyor akp sandıra gömülmeli

Katılıyorum   Katılmıyorum
%56,55
Cemil durmaz
28.03.2021
18:44

Düzceye bişey yapmaya gelmediler vatan hainliği bunun yaptığı

Katılıyorum   Katılmıyorum
%54,81
G G S


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.