CHP İl Başkanı Haluk Demir'den müftü tepkisi

CHP İl Başkanı Haluk Demir'den müftü tepkisi

CHP Düzce İl Başkanı Haluk Demir, camide cuma namazı öncesinde verdiği vaazdaki ifadeleri nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan ve tedbiren görevden uzaklaştırılan Akçakoca İlçe Müftüsü Şaban Soytekinoğlu’nun sözlerine tepki gösterdi.

İl Başkanı Haluk Demir, görevi ne olursa olsun hiçbir kimsenin toplumu bölmeye yeltenmemesini istedi. Düzce Akçakoca Müftüsü cuma vaazında Selanik göçmenleri için “Yüzde 90’ı Sabetayist. Aslında Müslüman değil. Bunlar dünyanın neresinde olursa, şu an ses çıkarmadıklarına bakmayın, İstanbul’da gezi olaylarında otellerinde insanları barındıran kimdi? Gene Yahudiler idi. Bunlar gücü, kuvveti eline geçirdiği zaman size de aynısını yaparlar’ sözlerini sarf edince tepki çekmişti.

CHP İl Başkanı Haluk Demir de bir mesaj yayınlayarak, müftünün sözlerini bölücülük olarak nitelendirdi. Haluk Demir mesajında şu görüşlere yer verdi: “ Bu ülkenin evlatları İslamiyet’i hoşgörü dini, birleştirici bir unsur olarak görmektedir. Ancak bu ve buna benzer sözüm ona müftüler camiilerde bu tarz konuşmalar yaparak toplumu bölmektedir. Bunun ne dinle, ne İslamiyet ile ne de insanlıkla ilgisi vardır. Bunun adı provokatörlüktür. Camide namaz kıldıran kişi insanlara güzel öğütler verir, güzel sözler söyler. İnsanları ırkçılık yaparak, ayrımcılık yaparak bölmez. Burada açıkça ülkenin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk hedef alınmıştır. Diyanet işleri başkanlığı kuran ve senin o makamda görev yapmanın önünü açan Ulu Öndere dil uzatman hizmet ettiğin Diyanet İşleri camiasına da haksızlıktır. Kimse bu ülkenin kurucu liderine hakaret edemez. Kimse insanları hele ki görevi birleştirmek olan bir kişi insanları göçmenmiş, Yahudiymiş, Hıristiyanmış diye dinine, ırkına göre ayıramaz.”


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
27.05.2021
21:10

Sayın başkanım. Sizden başka bir şey beklenmezdi. Atatürk'ü neden suistimal ederek malzeme yapıyorsunuz. Burada aleni açıkça Müftü Beye iftira atıyorsunuz. Mübarek bayramda müslümanları katleden Mescidi Aksamızı kirleten Yahudilerden neden bahsetmiyorsunuz.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%57,59
Bahadır Kıbrıs.
27.05.2021
13:05

Müftü söz konusu olunca saldırı dahada katlanıyor papaz olunca kimseden çıt çıkmaz çıkamaz zaten Almanyada köylerde bile papazın kilise avlusundaki özel araç park yeribile mevcut eğer bizde camii.avlusunda Müftibeye veya imam efendinin böylebir imkânı olduğunu bilen varsa söylesin ben görmedim saygılarımla eğer bir kimse yahudi değilse kızmasınada sitem etmesinede gerekyok bu ülke hepimizin bu ülke sevenlerimizin ülkesi ümmete ülkeme selâm ve sevgilerimiz daim olsun C.kurnaz Almanya

Katılıyorum   Katılmıyorum
%56,77
C Kurnaz


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.