Öğrencilerin Sesini Duyun

Öğrencilerin Sesini Duyun

Düzce’de yaşanan 5,9’luk depreme yurtlarında yakalanan Düzce Üniversitesi’nde eğitim gören öğrenciler yaşadıkları korku ve panikle yaşadıkları travmayı üzerlerinden atamazken, vize sınavlarının online ortamda yapılmasını istediler. Düzce Üniversitesi Rektörlüğü’nden konuyla ilgili açıklama gelmezken, destek TDP İl Başkanı Sezgin Aktaş’tan geldi. Aktaş, “Öğrenciler belki ilk kez deprem yaşadı. Bizler dahi Düzce’de daha önce deprem yaşamamıza rağmen travmayı atlamadık. Öğrenciler bu ortamda nasıl ders çalışıp sınava girecekler. Düzce Üniversitesi yönetiminin öğrencilerinin sesine kulak vermesi gerekiyor” dedi. 

Düzce 23 Kasım tarihindeki 5,9’luk şiddettindeki depremle sarsıldı. Düzce’de yıkım olmazken büyük korkuya neden olan depremden en fazla Düzce Üniversitesi’nde eğitim gören ve büyük çoğunluğu ilk kez deprem yaşayan öğrenciler etkilendi. 
Yurtlarda ve evlerde kalan öğrenciler, yurtlarının ve evlerinin durumunu paylaşarak, depremin ertesi gününde Düzce’yi terk ederek memleketlerine döndüler. Vize sınavları yaklaşan öğrenciler, üzerlerindeki panik ve travmayı atamadıkları için sağlıklı ders çalışamayacakları gerekçesiyle vize sınavlarının online olarak yapılmasını, Düzce’ye dönmekten korktuklarını belirterek, sosyal medya üzerinden kampanya başlattılar. 

Kampanyaya Düzce Üniversitesi’nden herhangi bir açıklama yapılmazken, öğrencilere destek TDP İl Başkanı Sezgin Aktaş’tan geldi. Aktaş yaptığı açıklamada “Bizler Düzceliler olarak 17 Ağustos ve 12 Kasım’da deprem yaşamamıza rağmen 23 Kasım’da yaşanan depremin travmasını halen üzerimizden atamadık. Bir çoğumuzun korkusu halen devam ediyor. Bizler burada bu korkuyu atlatamamışken, öğrenci arkadaşlarımızın ne halde olduğunu düşünmek dahi istemiyorum. Korku ve panikle yurtlarından, evlerinden aşağı inen öğrenciler yine aynı panikle Düzce’yi terk ederek memleketlerine gittiler. Şimdi ise online vize sınavı yapmak için kampanya başlattılar. Biz bu kampanyaya sonuna kadar destek veriyoruz. Öğrenci arkadaşlarımızın yaşadığı travma ile sağlıklı ders çalışamayacaklarını ve sınavlarda başarılı olamayacaklarını biliyoruz. Düzce Üniversitesi yönetiminin bir an önce harekete geçerek, öğrencilerinin sesini duymalarını ve sınavların online yapılarak öğrencilerin biraz daha normale dönmesi için süre tanımalarını istiyoruz. Ailelerin yanında kendisini güvende hisseden öğrenciler, sınavda daha başarılı olacaktır. Bu uygulama pandemi döneminde yapıldı. Aynı şekilde Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi ilan edilen Düzce’de rektörlük çok rahat sorumluluk alabilir ve öğrencilerin isteğini yerine getirebilir” dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.