Marmara Denizinden Toplanan Müsilaj Arge Çalışmasında Kullanılacak

Marmara Denizinden Toplanan Müsilaj Arge Çalışmasında Kullanılacak

Düzce Belediyesi, Marmara Denizini kaplayan ve temizlenmesi için seferberlik başlatılan müsilaj (deniz salyası) çalışmalarına destek veriyor. Bu kapsamda toplanan 7 ton müsilajın enerji üretiminde değerlendirilmek için çalışma başlatıldı.

İçerisinde bulunan yüksek derecede azot ve fosfat girdisi sonucu deniz ortamında mikroorganizmaların aşırı artış göstererek ortama salgıladıkları organik bileşiklerle oluşan ve Marmara Denizini kaplayarak deniz hayatını tehdit eden müsilaj (deniz salyası) ile mücadele tüm hızıyla devam ediyor.

Düzce Belediyesi de bir yandan temizleme çalışmalarına destek verirken diğer taraftan da elde edilen deniz salyalarını enerji üretimine yansıtabilmek için çalışmalara başladı. Düzce Belediyesi ekipleri tarafından Marmara Denizinden ilk etapta toplanan 7 ton deniz salyası, Türkiye’ye örnek bir model olarak inşa edilen Katı Atık Ayrıştırma, İşleme ve Enerji Üretim Tesisine getirildi.

Çöp girdisiyle elde edilecek enerji üretiminde kullanılması düşünülen ve bu yönde hızlı şekilde AR-GE çalışmalarına yönelik ilk sonuçların önümüzdeki haftalarda belli olması bekleniyor. Elde edilecek sonuca göre AR-GE çalışmalarının daha kapsamlı şekilde sürdürülerek enerji noktasında Türkiye ekonomisine katkı sağlayabileceği öngörülüyor.

 

Düzce Belediyesi ekipleri, deniz salyası ile mücadele seferberliği kapsamında önümüzdeki hafta yeniden Marmara Denizine geçerek temizlik çalışmalarına destek vermeyi sürdürecek.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.