Psikososyal Destek Sağlıyorlar

Düzce Belediyesi deprem sonrası yaşam alanlarında hayatlarını sürdüren vatandaşların normale dönüşünü hızlandırmak için seferberlik anlayışı ile çalışmaya devam ediyor. Sosyal belediyecilik faaliyetlerini kesintisiz sürdüren ekipler, çadır kentlerde her aileyle birebir görüşüyor.

Düzce Belediyesi Düzce’de yaşanan deprem ve sonrasında sahada çalışmalarını sürdürüyor. Sosyal belediyecilik faaliyetlerini ilk günden bu yana aksatmadan sürdüren Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, deprem anından itibaren vatandaşları yalnız bırakmadı. Düzce’de AFAD koordinasyonunda yürütülen destekler kapsamında Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ nde görev yapan Sosyal Hizmet Uzmanları da çadırlarda kalan vatandaşları tek tek ziyaret ediyor.

AFAD KOORDİNASYONUNDA ÇALIŞMA YAPILDI

Vatandaşların deprem korkusunu yenmeleri için bilimsel verilerle açıklamalarda bulunan Sosyal Hizmet Uzmanları’nın çalışmaları her mahallede kurulan yaşam alanlarında devam edecek. Müdürlük, yürütülen ziyaretler hakkında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Depremin olduğu ilk geceden itibaren Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü personelleri olarak sahadaydık. Önce çadırlar kurulduktan sonra AFAD ekiplerine destek sağlamaya çalıştık. Onların yönlendirmesiyle gerekli yerlerde yardımlarda bulunduk. İlk etapta hasar tespit tutanakları ve eşya hasarı tespit başvurularında vatandaşlara yardımcı olmaya çalıştık. Bu başvuruların değerlendirilmesi aşamasında biz de psikososyal görüşmelere başladık. Bu görüşmeler sonucunda önce Valilik binası önünde vatandaşlarla görüştük sonrasında da çadır kentleri ziyaret etmeye başladık. Burada yaşayan vatandaşların ihtiyaçlarını durumlarını öğrendik, psikososyal konuda destek gerekiyor mu bunu değerlendirdik. Çoğunun bu açıdan desteklenmesi gerektiğini tespit ettik.”

ZİYARETLER DEVAM EDECEK

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne kayıtlı vatandaşlar ile her gün görüştüklerini aktaran müdürlük yetkilileri “Çocuklar, engelliler, yaşlılar var hepsini tek tek ziyaret etmeye çalışıyoruz. Sosyal Yardım İşleri olarak bizim müracaatçılarımız ile birebir görüşmeler yapıyoruz. Hepsini zaten depremin ertesi günü ziyaret edip telefonla arayarak nasıl olduklarını sorduk. Şu anda hizmetlerimiz kaldığı yerden devam ediyor, sıcak yemek servisimiz hiç kesilmedi. Biz de çadırlarda kalan vatandaşlarımızı ziyaretlerimize devam edeceğiz” şeklinde açıklama yaptı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.