Kuryeler İçin Kabin Üretti

Kuryeler İçin Kabin Üretti

Sanayide demir doğrama ustası Seyfettin Gülaçtı, koronavirüs nedeniyle işlerinde düşüş yaşayınca alınan tedbirleri fırsata çevirdi. Koronavirüs salgınına karşı alınan kararla yiyecek alanında paket servis yapan motosikletli kuryelerin artmasını fırsat bilen Gülaçtı, normalde motosikletlerde olmayan taşınabilir bir kabin üreterek motosikletlere monte etti. Bu sayede motosikletli kuryelerin yağmurlu havalarda ıslanmaması ve rüzgardan etkilenmemelerinin önüne geçti.

Aziziye Mahallesi’nde bulunan sanayi sitesinde demir doğrama ustası olarak çalışan Seyfettin Gülaçtı’nın koronavirüs salgını nedeniyle uygulanan kısıtlamalarda işleri durma noktasına geldi.

Salgın öncesi demir kapı, pencere korkuluğu ve bahçe süslemeleriyle ilgili demir malzemeler yapan Gülaçtı siparişler azalınca kendisine yeni bir gelir kapısı açmak için harekete geçti. Seyfettin Gülaçtı koronavirüs döneminde yiyecek alanında paket servisin mecbur tutulmasını fırsat bilerek özellikle paket servis yapan motosikletli kuryelerin yağmur ve rüzgardan etkilenmemesi için taşınabilir kabin üreterek orijinalinde olmamasına rağmen motosikletlere monte etti. İlk olarak bir arkadaşına taşınabilir kabinden yapan Gülaçtı’nın işleri bir anda açıldı ve günde 3-4 kabin yapmaya başladı.

Çalışması hakkında bilgi veren Gülaçtı “Ben demir doğrama işleri yapıyorum. Kapı, pencere camı gibi işler yapıyorum. Bu motosikletli işlere girmemizin sebebi ise motosikletli kurye arkadaşlarımız var. Bu arkadaşlarla ilgili ne yaparız diye düşündük. Çünkü şu an bizim iş kapılarımız kapalı. Herkes geçim derdine düştü. Kapı, pencere gibi işler yaptırmıyorlar. Bizde bundan yola çıkarak kendimize yeni bir iş kapısı açmak istedik. Motosikletli kurye arkadaşlarımız yağmurda, rüzgarda motosikletleri ile gidip geliyorlar. Bir arkadaşımızın motosikletinin üstünü kapattık ve tente yaptık. Çok beğenildi. Şu anda buna talepler arttı. Gönderilen genelge gereği yiyecekler paket servislerle götürülüyor. Bu da arabayla olmadığı için motosikletli arkadaşlarımızı düşünerek yaptık. Bunlar da patladı gitti bize yeni bir iş kapısı açılmış oldu. Günde 3-4 tane bu şekilde motosiklet yapıyoruz. Herkes birbirinden gördü ve yaptırmaya başladı. Kendimize bu şekilde bir geçim kaynağı yarattık. Allah’a şükür olsun işlerimiz iyi. Sağ olsun devletimiz küçük esnaf olduğumuz için bize kira desteği de başlattı. Bu şekilde geçinip gidiyoruz” dedi. (duzcesonhaber)


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
4.01.2021
17:34

ptt'nin motorlu dagiticilarina lazim bu kabinler

Katılıyorum   Katılmıyorum
%56,92
vahit


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.