Kardüz Yaylası Macerasever Misafirlerini Bekliyor

Kardüz Yaylası Macerasever Misafirlerini Bekliyor

Düzce’nin Gölyaka ilçesinde bulunan ve adını kardan alan Kardüz yaylası, yağış sonrasında beyaz gelinliğini giydi. Bin 830 rakımlı yaylada kar kalınlığı 1.5 metreyi geçerken evler karlar altında kaldı.

  Düzce’nin Gölyaka ilçesinde bulunan il merkezine 48 kilometre uzaklıktaki Kardüz Yaylası’nda kar yağışı etkili oldu. Bin 830 rakımlı yaylada, etkili olan kar yağışı ile birlikte kar kalınlığı 1.5 metreye ulaştı.

Kuraklık nedeni ile uzun bir süre kara hasret kalan Kardüz Yaylası, yağış ile birlikte beyaz gelinliğini giydi. 1.5 metre kar kalınlığına ulaşan yaylada evler karlar altında kalırken, yaylaya ulaşım için Düzce İl Özel İdaresi ekiplerince yolların açılma çalışması yapıldı. Kış turizminin önemli noktalarından birisi olan Kardüz Yaylası’nda 24 kilometrelik yürüyüş parkuru ve endemik bitki örtüsü macera sever misafirlerini beklemeye başladı.

  Adını aldığı kar yağışını gören Kardüz Yaylasının son hali ise Bağımsız Foto Muhabiri ve Doğa Fotoğrafçısı Ahmet Bozdemir tarafından havadan görüntülendi. Görüntülerde yaylanın güneş gören noktalarında kar kalınlığı 1.5 metreye yükselirken, diğer noktalarda ise kar kalınlığı 2 metreye kadar ulaştı. Düzce Valiliği ise Düzce’nin önemli turizm noktalarından birisi olan Kardüz Yaylası’nın kar ile buluşmasını videolaştırarak sosyal medya hesaplarından macera severleri Düzce’ye davet etti.  (İHA)


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
17.01.2021
17:38

Kar şu an çok, millet otursun evinde yaylada ne işleri var ekipler yolları sürekli açık tutmaya çalışırken birde yaylalarda kar da kalanları kurtarmak için uğraşması kar, yani birileri zevkin yaşamak için başka birileri de boşa gereksiz zaman harcaması kar.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%60,53
Merkezlerde 1,5 metre yağsa


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.