Düzce Normalleşme Sürecine Erken Girdi

Düzce Normalleşme Sürecine Erken Girdi

Korona virüs tedbirleri çerçevesinde Türkiye genelinde birçok önlemler alınırken, 1 yıl sonunda normalleşme süreci için geri sayım başladı. Henüz normalleşme ile ilgili olarak belirsizlik devam ederken haftanın ilk iş gününde Düzce’de normalin üstünde yaşanan yoğunluk ise yürekleri ağızlara getirdi. 

  Yerinde normalleşme adımlarında illerin vaka sayılarına göre alınacak kararlarda, risk haritasında mavi ile gösterilen illerde önlemlerin hafifletilmesi bekleniyor. Haritada turuncu olarak gösterilen Düzce’de 1 Mart itibariyle normalleşme gözükmüyor.

DÜZCELİLER NORMALLEŞME SÜRECİNE ERKEN GİRDİ

Düzce korona virüs risk haritasın da turuncu renkte olmasına ve normalleşme süreci beklenmemesine rağmen Düzceliler, haftanın ilk iş gününde cadde ve sokakları hınca hınç doldurdu. Banka önlerinden şehir meydanlarına kadar her yeri dolduran vatandaşlar, hem güneşli havanın tadını çıkarttılar hem de kısıtlamalara rağmen hafta sonu evde kaldıkları 2 günün acısını çıkarttılar. 

BU MANZARA İLE NORMALLEŞME ÇOK ZOR

Özellikle esnafların dört gözle beklediği bakanlar kurulunda çıkacak normalleşme süreci için toplumda bekleyiş hakim. Ancak Düzce’de artan vaka sayıları ve yapılan testlere göre çıkan vaka sayılarının fazlalığı normalleşme sürecini olumsuz etkiliyor. Bunun yanı sıra vatandaşlarında kısıtlamalar ve covid-19 yokmuş gibi davranması Düzce’de süreci uzatacak gibi görünmesine neden oluyor.   

İL BAZINDA NORMALLEŞME ADIMLARI

Söz konusu normalleşme adımları ise 'yerinde normalleşme' parolasıyla yerel çapta atılacak.

Buna göre hayata geçirilecek kararlar için, Sağlık Bakanlığı'nın haftalık olarak açıkladığı illere göre 100 binde vaka oranları esas alınacak.

HARİTADA MAVİ OLAN İLLERDE ÖNLEMLER HAFİFLETİLECEK

Bu kapsamda illerdeki vaka ve bulaş oranları dikkate alınınca Türkiye'nin büyük bir kısmı için normalleşme zor görünse de kriterleri sağlayan iller de var.

Bakanlığın açıkladığı vaka sayıları ile hazırlanan haritada illerin risk durumları renklerle derecelendirildi.

Buna göre kırmızı renkte olan illerde vaka sayıları en yüksek, turuncuda yüksek, sarıda orta ve mavide düşük olarak gösterildi.

Mavi renkle gösterilen iller son dönemde vaka sayılarındaki ciddi düşüşle dikkat çekerken ilk normalleşme adımlarının da bu illerde atılması bekleniyor.

Bugün toplanacak Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nda da bu veriler ışığında kararlar alınması beklenirken, haritada mavi ile gösterilen Muş, Iğdır, Batman, Şırnak ve Hakkari normalleşme için en uygun şehirler.

Haber: H. DURNA- S. AKYOL


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
1.03.2021
22:58

Biz evlerden çıkmayalım hastaneye diye gittim mecburen düzce ye çok şaşkınım sokaklar sanki normal mış gibi kalabalıktı yazıklar olsun keyfi cikanlar mecburî olanlara sözümüz yok gümüşova liyim biraz duyarlı olsak knd menfatimize okadar uğraş ver sabır et gezmeden geri kalmıyorlar maşallah

Katılıyorum   Katılmıyorum
%55,20
Gönül
1.03.2021
16:02

Siz kalabalık görmemişsiniz.İstanbul insan kaynıyor caddeler sokaklar bu kalabalıkmı.Abartmayın.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%51,59
Abartmayın


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.