Koronavirüs Bu Köye 10 Aydır Uğramadı

Koronavirüs Bu Köye 10 Aydır Uğramadı

2020 yılının mart ayında Türkiye’de ilk korona virüs vakası çıkmasının ardından Türkiye’nin dört bir yanında vakalar görüldü. O gün bugündür Düzce’nin Yığılca ilçesine bağlı Tuğrul köyüne ise Korona virüs hiç ulaşmadı. Köylüler kendi içlerinde izole olurken, misafirliğe dahi gitmediklerini belirttiler.

  Düzce’nin Yığılca ilçesine bağlı 70 haneli 102 nüfuslu Tuğrul Köyü’nde şimdiye kadar hiç koronavirüs vakasına rastlanmazken, köy sakinleri ise virüs tehlikesine karşı kent merkezine dahi inmiyor. Türkiye’de şu ana dek hiç Korona virüs vakası görülmeyen ender köylerden biri olan Tuğrul Köyü halkı, hükümet tarafından alınan tedbirlere uymaları sonucunda virüs ile tanışmadıklarını belirtti.

  “Köy içerisinde de misafirliğe gitmiyoruz”

  70 haneli Tuğrul Köyü halkının alınan tedbir kurallarına uyarak yaşamlarını sürdürdüğünü söyleyen Tuğrul Köyü Azası Ali Sarıoğlu, “Koronavirüs bizim köyümüze hiç gelmedi. Köyümüz şu anda temiz ve havadar. İmkanımız olduğu zaman Yığılca merkezdeki doktorlara gidiyoruz ve ilacımızı yazdırıyoruz. Köyümüz 70 haneli. Televizyondan izliyoruz ve devletimiz hangi kuralları aldıysa onlara uyuyoruz. Şehir merkezine indiğimiz zaman maskemizi takıyoruz. Köyden çıksak dahi saatimiz belli. Hastalık bulaşmasın diye alışverişimizi yapıyoruz ve köye dönüyoruz. Köy içerisinde de misafirliğe gitmiyoruz” dedi.

  “Ailecek herkes kendi evinde oturuyor”

  Köy sakinlerinden Ayhan Kaya, “Şu ana kadar Koronavirüs köyümüze hiç bulaşmadı. Artık havadan mıdır neden bilmiyoruz ama vaka hiç çıkmadı.  Köy içinde birbirine yanaşan pek fazla yok. Ailecek herkes kendi evinde oturuyor.  Bazı komşular arada geliyor ama onlarla da mesafemizi koruyoruz. Bizim burada yakın market bulunmadığı için şehir merkezine inip alışverişimizi oradan yapıyoruz. Oralarda da bekleyen pek fazla olmaz. İşini halleden hemen köye döner. Benim kendi arabam var, 1 saat içinde gidip ihtiyacım olanı alıp dönüyorum hemen evime” şeklinde konuştu.

  “Köyümüzde hiç vaka çıkmadı”

  Tuğrul Köyü sakinlerinden Ülviye Duman, süreç içerisinde birkaç kez Düzce’ye gittiklerini daha sonra tekrar köye geldiklerini belirterek: “Köye Nisan ayında geldik. Sadece Kurban Bayramı’nda Düzce Merkez’deki evimize indik. Sonra köydeki evimize geldik bir daha da merkeze gitmedik. Karşıda oturan komşularımla görüşüyoruz arada bir. Köyümüzde hiç vaka çıkmadı. Ancak dışarıda çalışan gençlerimizden bazılarında çıktı” dedi.

  “Pandemi sonrası Sakarya’dan Düzce’ye gelerek izole oldum”

  Pandemi sonrasında Sakarya’dan Düzce’ye gelerek köyde izole bir yaşan sürdürdüğünü belirten İrfan Keskin, “Köyde henüz vakaya rastlanmadı. Normalde Sakarya’da yaşıyorum. Pandemi dolayısıyla köye geldik, kendimizi izole ettik. Köyümüzde de hamdolsun Koronavirüs vakası çıkmadı şimdiye kadar. Bundan sonra da çıkmaz inşallah. Köyümüz kurallara uyar, güzel bir köydür. Şimdilik herhangi bir problemimiz yok” şeklinde konuştu. (İHA)


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.