15 Temmuz Hain Darbe Kalkışması Türkiye Cumhuriyetini Bitirmeye Yönelik Başlatıldı

15 Temmuz Hain Darbe Kalkışması Türkiye Cumhuriyetini Bitirmeye Yönelik Başlatıldı

15 Temmuz Hain Darbe Kalkışması Türkiye Cumhuriyetini Bitirmeye Yönelik Başlatıldı

Düzce Üniversitesi “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında düzenlediği “Yükselen Güç Türkiye ve 15 Temmuz Darbe Girişimi” başlıklı programda, birbirinden değerli konuklar, 15 Temmuz gecesinde yaşananları ve sonrasını değerlendirdi.

Moderatörlüğünü Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç’in yaptığı programda; 15 Temmuz Gazisi Ferhat Gökmen “15 Temmuz Gecesi Hain Darbe Girişimine Karşı Milletin Verdiği Mücadele”, Anadolu Ajansı Haber Akademisi Müdürü Cihangir İşbilir “Uluslararası Dengeler Boyutuyla 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi” başlıklarında sunum yaparken, Düzce Üniversitesi Akçakoca Meslek Yüksekokulu Müdürü, Ortadoğu ve Afrika Araştırmaları Merkezi (ORAFMER) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Hüsrev Çelik ise; “Darbelerin Türk Siyasal Hayatına Etkileri” hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

“15Temmuz Hain Darbe Girişimi Hiçbir Zaman Unutulmamalı”

Programın ilk sunumunu yapan 15 Temmuz Gazisi Düzce Üniversitesi mensubu Ferhat Gökmen, şehitlere rahmet, gazilere şifalar dileyerek sözlerine başladı. 15 Temmuz 2016 tarihinde, eli kirli, dili kirli, zihni kirli kişilerin milletimizi bombaladığını ifade eden Gökmen, tanklara karşı nasıl direniş gösterdiklerini anlattı. Kendisinin de direniş sırasında bir tankın çarpması sonucunda yaralandığını ve karaciğerinin yırtıldığı bilgisini paylaşan Ferhat Gökmen, hain fetö örgütünün her zaman korkak olduğunu, onların karşısında milletin her zaman dik ve kararlı bir şekilde durduğunu vurguladı. 15 Temmuz hain darbe girişiminin hiçbir zaman unutturulmaması gerektiğinin altını çizen Ferhat Gökmen, şehitlerimizin ve gazilerimizin olduğu bu günü bayram olarak değil anma olarak kutlanılması gerektiğini ifade etti.

“Fetö Başından Beri Şeytani Fikirlerle Kuruldu”

15 Temmuz hain darbe girişiminin incelenmesi gereken çok farklı boyutları olduğunu söyleyen Anadolu Ajansı Haber Akademisi Müdürü Cihangir İşbilir ise; Osmanlı İmparatorluğu’nun dağılmasından sonra, ilk çeyrek yüzyılda düzen kurucu ülkelerin, kendilerine bağlı, isteklerini yerine getirecek bağımlı devletler kurmak istediklerinin altını çizdi. Ülkemizde, İran’da, Hindistan’da ve birçok Afrika ülkesinde, küresel güçler tarafından oluşturulan yapılanmalarla ülkelerin gidişatının etkilendiğini vurgulayan Cihangir İşbilir, fetö terör örgütünün de başından beri bu şeytani fikir ve düşüncelerle kurulduğunu dile getirdi. Türkiye’nin bölgesel bir güç olarak, etrafındaki ülkeler tarafından örnek alınmasının ve sözünün dinlenmesinin küresel güçler tarafından hoş karşılanmadığını söyleyen İşbilir, Türkiye’yi ve Türk milletini çeşitli sinsi ve şeytani planlarla kendilerine bağımlı hale getirmeye çalıştıklarının altını çizdi. Programın düzenlenmesine vesile olan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’a ve programda emeği geçenlere teşekkür eden Anadolu Ajansı Haber Akademisi Müdürü Cihangir İşbilir, 15 Temmuz gecesinde şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, gazilerimize ise şifalar dileyerek sözlerini sonlandırdı.

“15 Temmuz Darbe Girişimini Diğer Darbelerden Ayırmak Gerekir”

Programın son sunumunu gerçekleştiren Düzce Üniversitesi Akçakoca Meslek Yüksekokulu Müdürü, Ortadoğu ve Afrika Araştırmaları Merkezi (ORAFMER) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Hüsrev Çelik ise; 15 Temmuz darbe girişimini diğer darbelerden ayırmak gerektiğini ifade etti. 15 Temmuz 2016 tarihine kadar Türkiye’nin yaşadığı darbelerin hepsinin ülkeyi belirli bir çizgide tutma girişimi olduğunu dile getiren Dr. Öğr. Üyesi Çelik, 15 Temmuz kalkışmasının ise; Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni parçalamaya ve bitirmeye yönelik yapıldığının altını çizdi.

Ülkemizde sonuca ulaşan her darbe gününün, diğer bir darbe olana kadar, bayram şeklinde kutlandığı bilgisini paylaşan Ahmet Hüsrev Çelik, Türkiye’de yaşanan darbelerin, ülkeyi sürekli bir istikrarsızlığa, belirsizliğe ve kargaşaya sürüklediğini ifade etti. Türkiye’nin 20 yılda 21 hükümet değiştirdiğini hatırlatan Çelik, bu darbelerin bazılarının dış kaynaklar tarafından yapıldığını gösteren belgelerin de ortaya çıktığını söyledi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.