Düzce'de Okudu Olimpiyatlarda Çeyrek Finalde

Düzce'de Okudu Olimpiyatlarda Çeyrek Finalde

Düzce'de Okudu Olimpiyatlarda Çeyrek Finalde

Düzce Üniversitesi Spor Bilimleri Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümünden mezun olan Milli Boksör Buse Naz Çakıroğlu, Olimpiyatlarda  adını çeyrek finale yazdırdı. Tokyo 2020 Olimpiyatlarında son 16 turunda Özbek rakibi Tursunoy Rakhimova’yı yenen milli boksörümüz Buse Naz Çakıroğlu, çeyrek finale yükseldi.

Çakıroğlu, Özbek rakibi karşısında oldukça zor anlar yaşadı ancak maçı kazanmayı bildi.

 

RAKİBİNİ TEBRİK ETTİ

Kararın açıklandığı esnadan milli boksörümüz, Özbek rakibinin yanına giderek kendisini tebrik etti ve Rakhimova’nın elini yukarı doğru kaldırarak alkışlanacak da bir harekete imza attı.

ÇEYREK FİNALDE RAKİP TAYLANDLI

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda boksta kadınlar 51 kiloda çeyrek finale çıkan Buse Naz Çakıroğlu’nun rakibi Taylandlı Jutamas Jitpong oldu.
Kokugikan Arena’da son 16 turunda Jitpong, Filipinli rakibi Irish Magno’yu 5-0 yenerek adını çeyrek finale yazdırdı ve Buse Naz’ın rakibi oldu.
Buse Naz Çakıroğlu’nun çeyrek final karşılaşması 1 Ağustos Pazar günü TSİ 05.00’te oynanacak. Buse Naz, rakibini yenmesi durumunda yarı finale yükselerek madalyayı garantileyecek.

BUSE NAZ ÇAKIROĞLU KİMDİR ?

Buse Naz Çakıroğlu, 26 Mayıs 1996 tarihinde Trabzon’da doğan Türk boksörFenerbahçe bünyesinde kariyerini sürdürüyor. Düzce Üniversitesi Spor Bilimleri Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümünden mezun olan Çakıroğlu, Minsk’te düzenlenen ikinci Avrupa Oyunları’nda Türkiye’yi temsil ederken finalde Rus rakibini yenip altın madalyanın sahibi olmuş ve Türkiye’ye organizasyon tarihindeki ilk boks altınını kazandırmıştı.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.