Türkiye Birincisi Başarısının Sırrını Paylaştı

Türkiye Birincisi Başarısının Sırrını Paylaştı

TOKİ Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nda eğitim gören Alperen Ün, LGS'de tüm sorulara doğru cevap vererek, Türkiye birincisi oldu. LGS sonuçlarının açıklanmasının ardından duygu ve düşüncelerini paylaşan Ün, evini ailesinin de desteğiyle okula dönüştürdüklerini belirterek sıvana girecek öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan LGS sonuçlarının yayımlanmasının ardından birinciler de belli oldu. LGS sonuçları bilgisine göre, Düzce TOKİ Mehmet Akif Ersoy öğrencilerinden Alperen Ün, tüm sorulara doğru cevap vererek 500 tam puan aldı ve Türkiye birincilerinden oldu.

LGS sonuçlarının açıklanmasının ardından duygu ve düşüncelerini paylaşan Alperen Ün, başarısının sırrının konu çalışmak olduğunu belirtti. Korona Virüs döneminde evini okul ortamına çevirdiğini belirten LGS birincisi Alperen Ün, gelecek sene sınava girecek öğrencilere de tavsiyelerde bulundu.

"Sadece soru çözmek ders çalışmak değildir"

Her gün düzenli olarak konu çalıştığını ve bu çalışmanın kendisini başarıya götürdüğünü ifade eden Alperen Ün şöyle konuştu:

“Güzel bir sonuç aldım. Türkiye birincisi oldum. Çok mutlu oldum sonucu görünce. Sınav sonrası optikte bir hata olabilir diye endişelenmiştik ama olmamış. Bu nedenle çok mutlu olduk. Sonucu ilk annem gördü, kendisi benimle paylaştı.

Ben günde ortalama 4 deneme çözdüm. Tüm denemelerdeki yanlışlarımı asla doğrusunu öğrenmeden geçmedim. Her hafta düzenli olarak tüm derslerimin konu tekrarını yaptım. Milli Eğitim Müdürlüğünün başarıya bir adım projesiyle öğretmenlerimiz bizlere yakından takip etti. Emeği geçen idarecilerimizin, sınıf öğretmenim ve tüm öğretmenlerime teşekkür ediyorum.

Korona Virüs döneminde evde olunca daha fazla zamanımız oldu. Daha rahat çalıştım, daha çok deneme çözebildim, daha çok konu çalıştım. Gece saat 12 gibi yatıp sabah 9’da kalktım. Normal LGS saatinde uyumaya çalıştım bir yandan. Korona Virüs döneminde evimizi okula dönüştürdük. Ailem sağ olsun yardımcı oldu. Sabah 8-9’da okula gidiyor gibi uyandım ve denemelerimi çözdüm. Kendime bir plan yaptım, düzenli olarak çalıştım. Her gün bir dersimin konu tekrarını yaptım. Böyle yapınca kendime zaman da ayırabildim. İnternette dolaşabildim, istediğimi yapabildim. Gelecek yılda sınava gireceklere tavsiyem planlı çalışsınlar, düzensiz çalışmasınlar. Konu çalışmayı asla unutmasınlar. Sadece soru çözmek ders çalışmak değildir. Yanlışlarını öğrenmeleri lazım.Tercih dönemi için Ankara Fen Lisesi veya Kabataş Erkek Lisesi’ni düşünüyorum. Meslek olarak doktorluk düşünüyorum.”

"Bir baba olarak yaşanabilecek en güzel duygulardan birisi"

Alperen Ün’ün babası Turgut Özal Anadolu Lisesi Edebiyat öğretmeni Fikret Ün, oğlunun başarısının çalışma planlaması ile birlikte ortaya çıktığını belirterek şunları söyledi:

“Sabah 9’da sonuçlar açıklanınca oğlumuzun Türkiye birincisi olduğunu öğrendik. Bundan büyük gurur duyduk. Vatana ve millete hayırlı olmasını diliyorum. Başarının büyük bölümü Alperen’in. Biz Alperen’e destek olduk. Burada okul idaresini ve okul öğretmenlerini unutmamak gerekiyor. En az bizim kadar hatta bizden daha fazla Alperen ile ilgilenip, Alperen’in başarısına, motivasyonuna katkı sağlayan onlardır. Bizler de aile olarak üzerimize düşeni yapmaya çalıştık.

Sınava hazırlanırken planlama çok önemli. Planlama yapıldığı zaman çocuğun bilgisayarda oynamasına da vakit kalıyor, telefonla sosyal medyada dolaşmasına da vakit kalıyor ve yeterince çalışmasına da vakit kalıyor. Önemli olanın planlama olduğunu düşünüyoruz. Alperen’in bence başarısını getiren nokta konu çalışmasıydı.

Korona Virüs döneminde çocuklar psikolojik olarak bir yıpranma yaşadılar. Bu yıpranmayı biz aile olarak elimizden geleni yapmaya çalıştık. Moral olsun, destek olsun, motivasyon olsun biz bunu desteklemeye çalıştık. Bir baba olarak yaşanabilecek en güzel duygulardan birisi. Türkiye’de 181 öğrencinin derece yaptığı ve bunlardan birisinin senin çocuğun olduğunu bilmek çok gurur verici. Ancak bu başarı kadar ahlak ve insan olmanın da çok önemli olduğunu söylüyorum çocuklarıma. Oğluma her zaman vatanını ve milletini seven bir birey olman başarılı olmandan çok daha önemlidir diyorum."

"Sonucu görünce sevinçten ağladım"

Alperen’in Annesi, Matematik öğretmeni Nazife Ün, Alperen’in Türkiye birincisi olduğunu gördüğünde sevinç gözyaşları döktüğünü belirterek şöyle konuştu:

“Alperen sınavdan çıktığında yaptığımız kontrolde tüm soruları doğru cevapladığını biliyorduk. Ama kaydırma olur bir terslik olur diye tam bir sonuca varamıyorduk. Bu geve hiç uyuyamadım. Sabah saat 7 gibi kalkıp sürekli sonuçlar açıklanmış mı diye kontrol ettim. Saat 9’da sonuca baktığımda Alperen uyuyordu. Sonra okul müdürü, sınıf öğretmeni aradı beni. Sonra ben Alperen’i uyandırdım. Ben ilk Alperen’in Türkiye birincisi olduğunu görünce sevinçten ağladım. Bekliyorduk zaten bu sonucu. Çok güzel bir duygu. Allah’ım herkese nasip etsin. İnşallah vatanı ve milleti için hayırlı bir evlat olur.”

Haber: H. DURNA

Kamera: S. AKYOL


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
17.07.2020
11:21

Düzcede değerli hocalardan biri böyle değerli hocaları daha iyi yerlerde görmek istiyoruz

Katılıyorum   Katılmıyorum
%55,79
Necati sezer
16.07.2020
22:07

Tebrikler Alperen. Başarın daim olsun.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%59,15
Celal Mali
16.07.2020
22:01

Evvelâ oğlumuzu ve Fikret hocamı tebrik ederim. En mühimi ise iyi bir insan olma, vatanını, milletini sevme düsturunu oğluna verdiği için Fikret hocama çok teşekkür ederim.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%56,33
Ahmet TUNA


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.