DÜ Öğrencileri Turizm Noktaları Gezdiler

DÜ Öğrencileri Turizm Noktaları Gezdile

DÜ Öğrencileri Turizm Noktaları Gezdiler

Düzce’de “Efteni Gölü Kuş Gözlemi ve Tabiatı Anlama Kampı”düzenlendi.

DÜKAT – Düzce Kariyer ve Teknoloji Geliştirme Derneği tarafından düzenlenen, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Projeleri Destekleme Programı 2020-1 çağrısı kapsamında desteklenen “Efteni Gölü Kuş Gözlemi ve Tabiatı Anlama Kampı”, Düzce Üniversitesi, Gölyaka Belediyesi, Düzce Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü, Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile gerçekleştirildi. Düzenlenen bu etkinlikle Türkiye’nin çeşitli illerinden 12 farklı üniversiteden gelen öğrenciler, şehrimizin doğal yaşamı hakkında bilgilendirildi.

Düzce Üniversitesi, “Gençlik Projeleri Destek programı” ve Bir gençlik projesi olan; “Gönüllüol” projesinin desteklediği gençlik eğitimi etkinlikleri, öğrencilerin gelişmesi için önemli fırsatlar sunuyor. Gençlik eğitim programı kapsamında Düzce Şehrine gelen üniversite öğrencileri, 5 gün süresince; “Efteni Gölü” Kuş Gözlemi, Yaban Hayatı, Botanik Eğitimlerinin yanı sıra çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle unutamayacakları bir kamp hayatı yaşadı.

ANTİK KENTE ZİYARET

Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Herbaryumu’nu (DUOF Herbaryumu) da ziyaret eden öğrenciler, Dr. Öğr. Üyesi Turgay Birtürk tarafından bitki türlerinin kayıt altına alınması ve arşivlenmesi hakkında bilgilendirildi. Katılımcıların merak ettikleri konular hakkında da bilgi veren Birtürk, Uygulama laboratuvarlarında yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler paylaştı. Gerçekleştirilen bilgilendirici eğitimlerin ardından katılımcılar, Konuralp tarihi antik tiyatro kazı alanını ziyaret etti.

RAFTİNG YAPTILAR

Toptepe Seyir Terası’nı da ziyaret eden katılımcılar, buradan T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Düzce Tesisine geçti. Tesiste yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirilen katılımcılar, rehabilite hizmeti alan yaban hayvanlarını da görme şansını yakaladı.

Programın 3. gününde Efteni gölünde kuş gözlemi yapan katılımcılar, buradan Melen nehri üzerinde yapılan rafting alanına geçtiler. Melen nehrinde rafting heyecanı yaşayan katılımcılar, çeşitli etkinliklerle günü sonlandı.

KAMP YAPTILAR

Düzce Teknopark ziyareti ile başlayan 4. gün programı Düzce Gençlik Merkezi ve Güzeldere Şelalesi ile devam etti. Güzeldere kamp alanında üniversiteli gençleri ziyaret eden Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan, Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Akif Keten, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Düzce İl Müdürü Mevlüt Şanlışimşek ve Düzce Teknopark Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Özkan Şahin öğrencileri ziyaret ederek, onlarla muhabbet etti.

Güzeldere Kamp Alanı’nda 1 gece kamp yapan program katılımcıları üniversiteli gençlere, çadır kurma ve doğada yaşam teknikleri hakkında bilgilendirici eğitimler verildi.

Programın 5. ve son gününde Doç. Dr. Akif Keten liderliğinde doğa yürüyüşü düzenlendi.

Programın oldukça verimli geçtiğini söyleyen katılımcı gençler, kendilerine destek veren herkese teşekkür etti.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.