Burslu Olmak İçin Korona Virüsü Unuttular

Bursluluk sınavı için Düzce’de yüzlerce öğrenci aileleriyle birlikte sınav merkezlerine akın etti. Ancak sınav stresi, sınava girme heyecanı ile birleşince ne pandemi ne de sosyal mesafe akıllara geldi. Burslu okumak isteyen öğrencilerde çocuğunu burslu okutmak isteyen ailelerde korona virüs korkusu da kalmadı sosyal mesafede.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bursluluk sınavı yapıldı. Bütün Türkiye ile birlikte Düzce’de de yapılan bursluluk sınavı sabah saat 10.00’da başladı. Düzc’de 19 sınav merkezinde 2 bin 821 öğrencinin burslu okumak için sınava girdi.

Diğer taraftan sınavın yapılacağı okullarda sınava girmek için öğrenciler ve aileleri akın etti. Sınava geç kalmamak için sabah erken saatlerde sınav merkezleri önüne gelen öğrenciler sıkı denetimden geçirilerek sınav merkezlerine alındılar.

Ancak sınav salonuna girmek isteyen öğrenciler, sınavların yapılacağı okulların önünde birikince pandemi kuralları unutuldu. Sosyal mesafenin ve korona virüs korkusunun da ortadan katlığı sınava girişlerde öğrenciler adeta üst üste sınav salonuna girdi. Ayrıca örencilerini dışarıda bekleyen ailelerde sosyal mesafeyi unutunca ortaya korona virüsün kolayca yayılabileceği ortamlar çıktı.

Bazı duyarlı veliler ise duruma isyan ederek; “Sabah saat 10 da bursluluk sınavında rezalet yaşandı. Pandemi, sosyal mesafe hiçbirşey yok. Öğrenciler, veliler çok yakın şekilde. Milli Eğitimin sınav için aldığı önlem bu mu? 2 hafta sonra okullar bu önlemlerle mi açılacak” ifadelerini kullandılar.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.