Türkiye'nin En Ucuz Çayı Tunceli'de! “Pala Dayı” Çayı 5 Liradan Satıyor

Türkiye'nin En Ucuz Çayı Tunceli'de! “Pala Dayı” Çayı 5 Liradan Satıyor

Türkiye'nin En Ucuz Çayı Tunceli'de! “Pala Dayı” Çayı 5 Liradan Satıyor

Tunceli’nin Pertek ilçesinde 25 yıldır çay ocağı işleten ve ilçe halkı tarafından “Pala Dayı” olarak tanınan Mustafa Sungur, çayı 5 liradan satarak hem esnaflık geleneğini hem de dayanışma kültürünü yaşatıyor. İlçede en çok tercih edilen çay ocaklarından biri olan Sungur’un mekânı, uygun fiyatı ve samimi ortamıyla vatandaşların uğrak noktası hâline gelmiş durumda.

5 Lirayı Duyan Koşuyor

Pertek’te doğayla iç içe, sıcak ilişkilerin yaşandığı çay ocakları arasında öne çıkan Pala Dayı’nın işletmesi, tam 25 yıldır aynı anlayışla hizmet veriyor. İlçe sakinleri, Sungur’un hem dürüstlüğünü hem de değişmeyen esnaf ahlakını örnek gösteriyor.

Bugün birçok çay ocağında çayın fiyatı 10–15 lira, kafelerde ise 30 lirayı aşarken Pala Dayı’nın 5 liralık fiyatı duyanların dikkatini çekiyor. Sungur, hijyene verdiği önem ve güler yüzlü hizmetiyle de çevrede güven kazanmış durumda.

“En Düşük Veren Benim”

Günde 300–350 bardak çay sattığını belirten Mustafa Sungur, düşük fiyata rağmen kazancından memnun:

“25 senedir burayı çalıştırıyorum. Burada lakabım Pala, Mustafa dersen kimse bilmez. Çayı 5 liradan satıyorum, şimdilik beni kurtarıyor. Sürümden kazanıyorum. İşlerim iyi çok şükür. Çayımız taze, müşterilerimiz memnun. Piyasada çay 10-15 lira, en düşük veren benim.”

Sungur, temiz ve sakin bir ortam sağlamak için iş yerine özel önem verdiğini belirterek, müşterilerinin çoğunun emekli ve orta yaşlı kişiler olduğunu, her gün düzenli temizlik yaptığını söyledi.

“Örnek Bir Esnaf”

Pertek ilçe sakini Hüseyin Tekin de Pala Dayı’nın hem kişiliği hem de esnaflığı ile örnek olduğunu ifade etti:

“Pala Dayı’nın sayesinde uygun fiyata çay içiyoruz. Temiz, hijyenik bir yer. Kendisi Pertek’e örnek bir vatandaş. Çok dürüst, çok temiz bir insan. 30 yıldır tanıyorum, böyle bir esnaf kolay bulunmaz.”

Pertek’te esnaflığın güzel bir örneğini sergileyen Pala Dayı’nın çay ocağı, hem fiyatıyla hem de yıllardır değişmeyen dostane atmosferiyle şehirde adeta bir sembol hâline gelmiş durumda.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.