Akaryakıt sektörü bayi paylarında iyileştirme bekliyor

Akaryakıt sektörü bayi paylarında iyileştirme bekliyor

Akaryakıt sektörü bayi paylarında iyileştirme bekliyor

Akaryakıt sektörü temsilcileri, pandemi döneminde artan mâliyetlere karşılık eriyen kar marjları nedeniyle sıkıntılı bir dönemden geçiyorlar.

Yılbaşı itibariyle istasyonların işçilik maliyetlerinin yüzde 50, nakliye maliyetlerinin yüzde 100, elektrik maliyetlerinin yüzde 130 diğer işletme giderlerinin ise enflasyonun üzerinde arttı.

Buna rağmen mevcut bayi marjı geçen yılın Ocak ayına göre yalnızca 7 kuruş artmış ve 48 kuruş olmuştur.  Faaliyet gösteren  akaryakıt istasyonlarında sadece işçilik maliyetinin brüt marja oranı yüzde 52 seviyesine ulaşmıştı. Bayiler artan akaryakıt fiyatları ve nakliye maliyetleri nedeniyle önemli ölçüde sermaye eksikliği yaşamakta, bazı bayiler istasyonlarına ikmal yapamamaktadır. Bayi marjlarıyla ilgili acil olarak bir düzenleme yapılmadığı takdirde bu tablo daha da ağırlaşacak, 7 gün 24 saat hizmet veren istasyonların faaliyetleri kesintiye uğrayabilecektir. Bu noktada bayi paylarının artan maliyetleri karşılayabilecek bir seviyeye yükseltilerek iyileştirilmesi, bundan sonraki dönemler için de payların en az enflasyon oranında artışını sağlayacak yeni bir düzenleme yapılmasını bekleniyor.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.