Dövize endeksli artan kömür fiyatları kış öncesi vatandaşları üşütüyor

Dövize endeksli artan kömür fiyatları kış öncesi vatandaşları üşütüyor

Dövize endeksli artan kömür fiyatları kış öncesi vatandaşları üşütüyor

Pandemi sürecinde tavan yapan hayat pahalılığı, vatandaşlar için çok önemli olan ısınma giderlerini de vurdu. Dövize endeksli artan kömür fiyatları kış öncesi vatandaşları üşütüyor.

Vatandaşlar, Bir ton kömürün satış fiyatının 2 bin 700-3 bin liraya kadar yükseldiği , doğalgaza yapılan zamların acısı ise, önümüzdeki aydan itibaren çıkmaya başlayacak. Geçtiğimiz yıldan bu zamana kadar yüzde 30'dan fazla fiyat artışı yaşayan doğalgazla birlikte bu yıl ısınma giderleri aylık ortalama 250-300 lira arasında artmış olacak. Geçtiğimiz yıl bin 200 - bin 300 lira bandında seyreden kömürün tonunun bu yıl neredeyse 3 bin lira sınırına dayanmış olması kara kara düşündürürken, dövize endeksli olan kömürün fiyatındaki artışın ilerleyen aylarda da sürmesi bekleniyor.

Son bir yıl içerisinde her alanda olduğu gibi yakıt fiyatlarının da artış yaşanıyor Bunun en basit örneği kömür fiyatlarındaki anormal artış oldu. Geçtiğimiz yıl bin 200 lira bandında satılan kömür bu yıl neredeyse 3 bin liradan satmak zorunda kalınacak gibi gözüküyor

“Kömür fiyatları dövize endeksli”

Kömürün dövize endeksli olduğunu ve dolardaki her artışın ister istemez kömür fiyatlarına da yansıdığını dile getiren mahrukatçı esnaf, Peşin parayla kömür almak zaten zor, bu yüzden borçlanarak alan vatandaşlarımıza mecburen dolar üzerinden satışı yapılıyor. Çünkü biz kömürün geri ödemesini dolar üzerinden yapıyoruz diye konuştular.

Soğukların akşamları iyice hissedilmesiyle beraber, kömür fiyatları artarak en fazla yükselişi yaşayan ürün olarak dikkat çekti. Her yıl olduğu gibi bu yıl da vatandaşlar kışlık yakacak ihtiyaçlarını karşılamak için odun ve kömürcülere akın etti. Kömür fiyatlarında  artışla karşılaşan vatandaşlar kömür yerine odun almayı tercih etti. Kömürcüler geçen seneye göre talebin çok daha az olduğunu belirtirken, fiyat artışından dolayı kış mevsiminde daha çok odun satılacağını kaydetti.

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
15.10.2021
18:15

BİR TANE KABUK SOBASI ALIN İSTER FINDIK KABUĞU YADA PELET YANİ SIKIŞTIRILMIŞ ODUN TOZU BUNDAN YAKIN HEM DUMANI AZ HEM KALORİSİ YÜKSEK HEMDE UCUZ 1 TON KÖMÜR FİYATINA 2 TON ALIRSINIZ BUNUN İLE KIŞI GEÇİRİRSİNİZ VEDE 24 SAAT SIÇAK YETER Kİ BESLEYİN

Katılıyorum   Katılmıyorum
%53,47
selman sarıoğlu


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.