Arıcılara Hibe Desteği

Arıcılara Hibe Desteği

Arıcılara Hibe Desteği

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Arıcı Barakası, Boş kovan, Güneş Paneli (portatif katlanabilen) Bal süzme makinesi ekipmanlara hibe desteği verilecek.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2020-2022 yılları arasını kapsayan Arıcılık, İpekböcekçiliği, Kaz ve Hindi Yetiştiriciliği Yatırımlarının Desteklenmesine İlişkin, Uygulama Esasları Tebliği (Tebliğ No: 2020/36)"; 5 Aralık 2020 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Projeden Arı Yetiştiricileri Birliği veya Bal Üreticileri Birliğine üye, Arıcılık kayıt sistemine (AKS)  müracaat tarihi itibariyle en az 3 yıldır kayıtlı, AKS deki aktif kovan sayısı bakımından 50 ve üstü arılı kovana sahip, bal üretimine ilaveten bulunduğu bölge ve ekotip dikkate alınarak diğer arı ürünlerinden arı sütü, polen, propolis, arı ekmeği(perga), arı zehiri, apilarnil' den en az ikisini üreteceğini taahhüt eden arıcılar faydalanabilecek.

Proje kapsamında Arıcı Barakası, Boş kovan, Güneş Paneli (portatif katlanabilen) Bal süzme makinesi ekipmanlara hibe desteği verilecek.

Hibe desteğine başvurular 4 Ocak (bugün) başladı. Destekten yararlanmak isteyen yatırımcıların 22 Ocak mesai bitimine kadar il ve ilçe müdürlüklerine başvuru evrakları ile birlikte şahsen müracat etmeleri gerekiyor. 

Yapılan değerlendirmeler sonucunda desteklenmeye uygun bulunan proje sahibi gerçek ve tüzel kişilere, alacağı makine, alet-ekipmana göre 30 Bin TL'ye kadar karşılıksız %50 hibe desteği verilecek.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.