1 ay içerisinde başlıyor! Kimliklerde yeni kolaylık

1 ay içerisinde başlıyor! Kimliklerde yeni kolaylık

1 ay içerisinde başlıyor! Kimliklerde yeni kolaylık

Çipli kimliklere yepyeni bir özellik ekleniyor.

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Bakanlığının 2022 yılı bütçesine ilişkin gerçekleştirdiği sunumda çipli kimliklere e-imzaların da entegre olacağını kaydetti.

 

Bakan Soylu, açıklamasında "Önemli bir yeniliğin de haberini vermek isterim. Kimlik kartına e-İmza`nın yüklemesine bir ay içinde başlıyoruz. e-İmza ile de vatandaşlarımıza yepyeni bir kolaylık sunacağız" diye konuştu.

 

E-imza`nın çipli kimlik kartlarına yüklenmesi ile bürokrasi azaltılacak.

E-imza`nın çipli kimlik kartlarına yüklenmesi ile bürokrasi azaltılacak.

Bakan Soylu "e-İmza ile de vatandaşlarımıza yepyeni bir kolaylık sunacağız" diye konuştu. Daha önce de ehliyetler yeni kimliklere yüklenmeye başlanmıştı.

E-İMZA NEDİR?
Elektronik imza (e-imza), ıslak imza ile aynı amaca hizmet eden, tek farkı fiziki ortamda değil elektronik ortamda oluşturulan bir imza çeşididir. e-İmza, ıslak imza gibi tek şekle sahip olmak yerine belirli karakterlerden, harflerden ya da sembollerden oluşan ve imzalayan tarafın kimliği ile örtüşen bir veridir.Kimlik ve ehliyet birleştirme


Ehliyet Taşımak Tarih Oluyor
Ehliyet bilgilerini kimlik kartlarına yüklemek isteyenler önce Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlükleri'nden randevu alıyorlar. Kendilerine belirtilen saatte ilgili yerde bulunan vatandaşların işlemleri çok kısa sürede yapılıp kimlik kartlarının ehliyet olarak da kullanmaya başlamaları sağlanıyor.

Randevusuz İşlem Yapılmayacak
Ehliyetlerle kimlik kartlarının birleşmesi için öncelikle Türkiye Cumhuriyeti yeni kimlik kartı sahibi olunması gerekiyor. Çipli sistemi bulunan yeni kimlik kartlarına ehliyet bilgileri aktarılıyor. Ücretsiz olarak yapılan bu işlem için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün internet sitesi olan randevu.nvi.gov.tr adresinden veya Alo 199'dan randevu alınması gerekiyor.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre kesinlikle randevusuz işlem gerçekleştirilmeyecek. Randevu almadan ilgili müdürlüklere giden vatandaşlar işlemlerini yapmadan geri dönmek zorunda kalacaklar.

Adli sicil kayıtlarının 18 dilde tercümesi e-Devlet'ten alınmaya başlandı

Adalet Bakanlığının, ‘erişilebilir adalet' çerçevesinde teknolojik gelişmelere uygun olarak vatandaşların hizmetine sunduğu uygulamayla, e-Devlet üzerinden 18 dilde tercüme edilmiş sabıka kaydı verilmeye başlandı.

Adalet Bakanlığı, yargı hizmetlerinde dijital dönüşüm çalışmaları kapsamında hayata geçirdiği uygulamalarla adalete erişimi güçlendiriyor. Bakanlık mühendislerince geliştirilen yazılımla 20 Mart 2016`dan itibaren yabancı dile çevrilmiş sabıka kayıtları e-Devlet üzerinden veriliyor. Uygulama kapsamında adliyelerden alınması gereken tercüme edilmiş adli sicil sorgulama sonuçları, ilgili vatandaşların talepleri doğrultusunda bilgisayar, akıllı telefon ve tabletler üzerinden elektronik ortamda alınabiliyor.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
29.11.2021
10:02

Daha kimlik degistirmek icin randevu alamiyoruz bide e imza icin nenkadar bekleriz hayret

Katılıyorum   Katılmıyorum
%55,75
Yilmaz yagiz


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.