Kamusen Ek Zam Talebini Cumhurbaşkanı Ve Bakana İletecek

Memurlar, umutlarını cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Hazine ve Maliye Bakanına bağladılar. Kamusen Düzce İl Temsilciliği 2021 yılında yapılması planlanan zam miktarının yeterli olmadığını belirterek ek zam talebini içeren mektup ve bordrolarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Hazine Bakanına yolladı.

2021 Yılında memura yapılması planlanan zam miktarı tartışmalara neden oldu. Yapılan zam miktarının az olduğunu belirten Kamusen Düzce İl Temsilciliği basın açıklaması yaparak, yapılması planlanan zamların bir ailenin açlık sınırında olan memurlar için yetersiz olduğunu dile getirdi.

Basın açıklaması yapan Kamusen Düzce İl Temsilcisi İsmail Şişman; “Zaten ocak ayında alınan yüzde 3 zam, mart ayı itibarı ile vergi dilimindeki artışa gidecektir. Hal böyle olunca memur ve emeklilerimizin alım gücü yıldan yıla azalmakta, aile bütçesindeki açık her gün biraz daha büyümektedir. Enflasyon farkının alım gücünde bir telafi içermediği aksine geç kalmış bir mahsuplaşma ile memur maaşlarına reel anlamda sıfır zam yapıldığının tescili olduğu unutulmamalıdır. Memur ve emeklilerimiz alışveriş yapamaz, en temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamaz hale gelmiştir. Ama her ne hikmetse kamuoyunda sanki memurların bir eli yağda bir baldaymış gibi afaki maaş rakamları dolaşmaktadır. Halbuki kamuoyundaki rakamlarla memurlarımızın eline rakamlar arasında dağlar kadar fark vardır. Ülkedeki gelir dağılımında adaletin sağlanması için en önemli araçlardan bir tanesi benimsenen ücret politikalarıdır. Ürünlerin fiyatına fahiş oranlarda zam gelirken maaş artışlarının enflasyonun bile altında kalması, gelir dağılımını bozacak, ekonomik olumsuzlukların yükünü yalnızca çalışan kesime yükleyecek bir etken olacaktır” ifadelerini kullandı.

“COVİD-19 Memurları da etkiledi”

Kamusen Düzce Temsilcisi İsmail Şişman, dünyayı etkisi altına alan covid-19 salgınının memurları da etkilediğini dile getirerek; “Bir süredir var olan ekonomik daralmanın yanı sıra COVID-19 salgınının da etkisiyle tüm dünya ekonomileri zor günlerden geçmektedir. Dünyada pek çok devlet bu olumsuzlukları bertaraf etmek için çalışan, çalışmayan toplumun tüm kesimlerine doğrudan gelir desteği sağlamakta, çeşitli sektörlere teşvikler sunmaktadır. Aynı şekilde devletimiz de salgın sürecinin olumsuz ekonomik etkilerini azaltmak için değişik sektörlere yönelik ekonomik destek ve tedbirleri hayata geçirmiştir. Ülkemizde desteğe en çok ihtiyaç duyan kesimlerden birisi de maaşları enflasyonun bile altında kalan kamu görevlileri ve emeklilerdir. Tüm dünya ülkeleri dar ve sabit gelirli kesime yönelik tedbir alırken ülkemizde enflasyon yüzde 14,6 olmuş ama memur maaşına yüzde 3 artış yapılmıştır. Böyle bir uygulama var olan ekonomik sorunları daha da derinleştirir. Memur ve emeklilere yapılacak destek ekonomiye de can suyu olacak piyasaların canlanmasını sağlayacaktır. Bu çerçevede kamu görevlilerinin ve emeklilerin maaş artışlarının gerçekleşen enflasyon, yoksulluk sınırı ve refah payının temel alındığı bir mantık içinde belirlenmesi lüzumludur” diye konuştu.

 

“Bütün Ümidimiz Cumhurbaşkanı ve Hazine Bakanında”

Hazırladıkları ek zam talebini içeren mektup ve bordlarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Hazine Maliye Bakanlığı’na göndereceklerini belirten İsmail Şişman; “Ortaya çıkan mağduriyetleri gidermek, enflasyona yenik düşen, temel ve vazgeçilmez harcamalar karşısında eriyen maaşlarını telafi etmek ve alım gücünü yükseltmek amacıyla memur ve emeklilere de bir destek paketi açıklanmasını ve kamu görevlilerine ek zam verilmesin talep ediyoruz. Bu talebimizi ve gerekçelerini içeren mektuplarımızı bugün ülkemizin 81 ilinden -Cumhurbaşkanımıza ve Sayın Hazine ve Maliye Bakanı’na gönderiyoruz. Hazırladığımız gerçek maaş bordrolarını da mektubumuza ekledik ve kamu çalışanlarımızın içinde bulunduğu zorluğu ortaya koyduk. Yetkililerin memurlarımızı enflasyona ve ekonomik olumsuzluklara ezdirmeyeceğini umuyor; maaşlardaki erimeyi telafi edecek ek bir zamla salgınla mücadelenin kahramanlarının yüzlerini güldürmesini bekliyoruz” diye konuştu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
15.01.2021
16:22

RAHMETLİ ERBAKANDAN SONRA MEMURA KİMSE HAK ETTİĞİNİ VERMEDİ, VERENDE ÇAY KAŞIĞIYLA VERİP KEPÇEYLE DE DEĞİL, VARİLLE GERİ ALIYORLAR, 30 SENEDEN BERİ KURUMLARI FARKLI DA OLSA AYNI İŞİ YAPANLAR ARASINDAKİ FARK KAPANACAK DENDİ AMA YİNE AYNI, ÜSTELİK HİZMETLİ KADROLARINDA OLANLARIN EK GÖSTERGELERİ YOK DİYE BİN TL YE YAKIN KAYIPLARI VAR, YANİ AYIRIMCILIK TA VAR, ZAM DİYE VERDİKLERİ YETERSİZ ZAM DA VAR, SİZ SUSTUNUZ ŞİMDİ NE OLDU DA MEYDANA ÇIKTINIZ, DAHA DOĞRUSU NEDEN GEÇ KALDINIZ, ZAMLARDAN ÖNCE NEREDEYDİNİZ, ŞİMDİ ÇIKIŞ YAPMANIZI ŞAHSEN "ŞOV YAPMAK" OLARAK GÖRÜYORUM. 30 YILLIK MEMURUM 5000 ANCAK YANAŞTI, 10 YADA 15 YILLIK MEMURLAR 6000 KÜSÜR ALIYOR, FARK "EK GÖSTERGELERİ YOK" AMA HER İŞİ ONLARDAN BEKLİYORUZ, "ONLAR BİZİM ELİMİZ AYAĞIMIZ" DİYE, AYNI SİZLER GİBİ DÜŞÜNEN YOK.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%51,03
HİKAYELERDEN SEÇMELER
15.01.2021
14:49

hayırdır.devlet bey iktidara küçük ortak olalı beri sesiniz çıkmıyordu.yazık hepiniz aynısınız.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%60,31
yolcu


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.