Kadir Gecesi Bu Gece İdrak Edilecek

Kadir Gecesi Bu Gece İdrak Edilecek

Kadir Gecesi Bu Gece İdrak Edilecek

Kuran-ı Kerim'in Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e (SAV) indiği gece olarak bilinen Kadir Gecesi, bu yıl da Ramazan ayının 26. gecesinde idrak edilecek.

Kuran-ı Kerim'in Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e (SAV) indiği gece olarak bilinen Kadir Gecesi, bu yıl da Ramazan ayının 26. gecesinde idrak edilecek.

Ramazanın 27. gecesine denk gelen ve Kur'an-ı Kerim'de "Bin aydan daha hayırlı" olduğu bildirilen Kadir Gecesi bu akşam idrak edilecek.

Ramazan ayının içinde yer aldığı Kadir Gecesi, ibadetler, dualar ve namazlar ile idrak edilecek.

“BİN AYDAN HAYIRLI OLAN GECEMİZİ TEBRİK EDİYORUM”

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Kadir Gecesi dolayısıyla mesaj yayımladı. Başkan Özlü Kadir Gecesinin İslam alemi ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını temenni etti.
Başkan Özlü, mesajında şu ifadelere yer verdi; “Bu mübarek gecenin koronavirüs salgını dolayısıyla zor günler geçiren başta İslam Alemi olmak üzere Dünya için hayırlara vesile olmasını ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini Yüce Rabbimden niyaz ediyorum. Kitabımız Kur'an-ı Kerim'in nazil olduğu, Rabbimizin bin aydan daha hayırlı olduğunu müjdelediği Kadir Gecemiz mübarek olsun.”

SIĞINDIĞIMIZ EN GÜVENLİ LİMAN

Deva Partisi Düzce İl Başkanı Murat Caymaz, Kadir gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

“Sevginin en büyük kaynağı, sınırsız hoşgörü, karşılıksız emek ve inanılmaz özveriyle bizleri dünyaya getiren ve en iyi biçimde yetiştirilmemizi sağlayan annemizdir. Bizi millet yapan değerlerin başında anneler gelir.

Yaşımız kaç olursa olsun, her zaman sığındığımız en güvenli liman olan annelerimizi ve annelik duygusunu betimlemek, onlara cümlelerin en güzelini sunmaya çalışmak, hayatımızdaki yerini anlatabilmek hiç kolay bir iş değil.

Onları belirli günlerde değil, yaşam boyunca sevgi ve içtenlikle kucaklamalı, emeklerinin boşa gitmediğini gösterecek sorumlu bir yaşam sürmeli, bizler de çocuklarımıza aynı yüce değerleri aktarabilmeliyiz. Bu vesileyle ebediyete intikal etmiş tüm annelerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Hayatta olan başta şehit anneleri olmak üzere tüm annelerimizin ellerinden öpüyor, her birinin anneler gününü en içten saygılarımla kutluyorum.”

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.