Türkiye'nin 3 aşı projesi insan denemeleri aşamasında

Türkiye'nin 3 aşı projesi insan denemeleri aşamasında

Covid-19 ile mücadele kapsamında yerli aşı çalışmaları devam ediyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “3 aşı projemizde insan üzerinde gerçekleşecek klinik aşama çalışmalara geldik diyebiliriz. Bunları Türkiye'de üretebilecek alt yapıya sahip bütün şirketlerimizi geziyoruz. Vetal de önemli bir adayımız” dedi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Covid-19 aşısıyla ilgili olarak “Özel sektöre ait bir firmanın alt yapısı aşının üretimine uygun hale getiriliyor” sözlerinin ardından gözler, TÜBİTAK Kovid-19 Türkiye Platformu çerçevesinde yürütülen çalışmalara çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2021'in ilk aylarını işaret ettiği aşı projelerinden birinin Adıyaman'da sürdürüldüğü ortaya çıktı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Adıyaman'da aşı geliştirme çalışmalarının yapıldığı Vetal firmasını ziyaret etti. 2 aşı projesinde hayvan deneylerinin tamamlandığını, Adıyaman'da da hayvan deneylerinde son aşamaya gelindiğini kaydeden Bakan Varank, “Yani 3 aşı projemizde insan üzerinde gerçekleşecek klinik aşama çalışmalara geldik diyebiliriz. Bunları Türkiye'de üretebilecek alt yapıya sahip bütün şirketlerimizi geziyoruz. Vetal de önemli bir adayımız” ifadelerini kullandı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.