Ayşe Keşir’den İstanbul Sözleşmesi Kararı Sonrası Açıklama

Ayşe Keşir’den İstanbul Sözleşmesi Kararı Sonrası Açıklama

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir’den, İstanbul Sözleşmesi kararı sonrası açıklama geldi. Kadına şiddetle mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğinin altını çizen Milletvekili Keşir, AK Parti’nin bugüne kadar kadına şiddetle mücadelede devrim niteliğinde düzenlemeler yaptığını sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Bakanlar Kurulu Kararı ile onaylanan “Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi” Türkiye Cumhuriyeti bakımından feshedildi. Karar, 9 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin 3. maddesi gereğince alındı. Türkiye, sözleşmeyi imzaya açıldığı 11 Mayıs 2011 tarihinde imzalamış, 14 Mart 2012 tarihinde ise onaylamıştı.

"Politikalarımız Güçlü Kadın Güçlü Türkiye anlayışı ile devam edecek"

Kadın Kolları Genel Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden ayrıldığını bildiren Cumhurbaşkanı kararının Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından Twitter hesabından açıklamada bulundu. Keşir mesajında, "Medeniyetimizden aldığımız güçle, eğitimde fırsat eşitliği, istihdam, siyasal katılımda, kadını güçlendiren, ailenin çözüm üretim kapasitesini artıran ve toplumu güçlendiren politikalarımız Güçlü Kadın Güçlü Türkiye anlayışı ile devam edecektir. Sayın Cumhurbaşkanımızın hemen her fırsatta ifade ettiği gibi, sıfır tolerans ilkesiyle, kadına karşı şiddet ile mücadele kararlılıkla sürdürülecektir. Çünkü şiddet, bir insanlık suçudur. 2002 yılından bugüne, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde AK Parti hükümetleri ile kadının güçlendirilmesi ve insanlık suçu olan şiddetle mücadele için Anayasa’dan TCK’ya kadar devrim niteliğinde düzenlemeler yapılmıştır." ifadelerinde bulundu. 

Haber: H. DURNA

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.